Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього


Президент і його Секретаріат скритикували це рішення ЦВК і назвали його політизованим, необґрунтованим і безпідставним.

Центрвиборчком визнав публічні заклики Віктора Ющенка голосувати за Блок «Наша Україна – Народна самооборона» порушенням закону, виборчих прав громадян і прав та інтересів суб’єктів виборчого процесу.

Центральна виборча комісія назвала таку передвиборчу агітацію з боку Президента несумісною зі статусом голови держави і зобов’язала його надалі утримуватися від таких дій.

Цією постановою, яку ЦВК ухвалила ввечері в п’ятницю, вона частково задовольнила скаргу Соціалістичної партії, яка, крім того, хотіла домогтися визнання таких дій Президента за «втручання в виборчий процес».

Зі схожими звинуваченнями на адресу Віктора Ющенка виступала і Партія регіонів та її чільні діячі.

Президент і його Секретаріат скритикували це рішення ЦВК і назвали його політизованим, необґрунтованим і безпідставним.

Але в своїх виступах у суботу Віктор Ющенко не закликав голосувати за якусь певну політичну силу.

Натомість Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів Віктор Янукович назвав рішення ЦВК зобов’язати Президента утримуватися від передвиборчої агітації «очевидним».

Більшість членів Центрвиборчкому є виразниками інтересів нинішньої владної коаліції, що дає їм можливість ухвалювати рішення від імені ЦВК, незважаючи на голоси «проти» з боку опонентів.

Матеріали до теми:

• Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • Президент закликає ЦВК «не політизувати свою роботу» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG