Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності»


Президент також висловив здивування звинуваченнями, які Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів висунув у відкритому листі до нього. Ющенко наголосив, що у своїх діях завжди керувався виключно чинним законодавством та Конституцією. У п’ятницю Віктор Янукович у відкритому листі до Віктора Ющенка скритикував Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Президент також висловив здивування звинуваченнями, які Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів висунув у відкритому листі до нього.

Виступаючи в суботу в Хмельницькому, Віктор Ющенко наголосив, що у своїх діях завжди керувався виключно чинним законодавством та Конституцією.

За словами Президента, йому дивно чути нинішні заяви Віктора Януковича і звинувачення на свою адресу в неконституційних діях і нестачі моралі від «людини, яка у 2004 році отримала сотні тисяч або навіть мільйонів голосів унаслідок фальсифікації на виборах».

Ющенко нагадав, що Янукович – це також людина, яка, підписуючи Універсал національної єдності, «дала слово, що більше не буде підніматися питання ні НАТО, ні російської мови, ні нашої складної історії, ні ще близько десятка тем, які є резонансні для нашого суспільства». «Але, на жаль, ця людина відмовилася від цього, все, що він підписував, – це не слова обов’язку. І мені це прикро сьогодні констатувати», – сказав Президент.

«Хай до моралі, до законності у своїх діях повернеться сам Прем’єр», – додав Ющенко.

На його думку, «люди, які говорять про майбутню фальсифікацію, очевидно, вже її добре запланували». «На злодії завжди шапка горить», – сказав Президент.

Тим часом Янукович заявив у суботу, що Партія регіонів звернулася до правоохоронців і Генпрокуратури з приводу можливих спроб опозиції заблокувати підбиття підсумків виборів.

У п’ятницю Віктор Янукович у відкритому листі до Віктора Ющенка скритикував Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів також висловив невдоволення участю, на його думку, Секретаріату Президента та деяких керівників областей у виборчій кампанії цього блоку.

Лідер регіоналів також висловив протест із приводу підготовки, за його словами, представниками опозиції зриву виборів в окремих регіонах.

Віктор Янукович вимагає від Президента не допустити порушень законодавства під час виборів.

В іншому випадку, наголосив прем’єр, на Україну очікує черговий сплеск політичної кризи, відповідальність за яку він покладає на Віктора Ющенка.

Із такою самою заявою виступила і Політрада Партії регіонів.

Матеріали до теми:

• Віктор Янукович: Партія регіонів звернулася до правоохоронців і Генпрокуратури з приводу можливих спроб опозиції заблокувати підбиття підсумків виборів • Опозиція виступає з новими заявами про готування фальсифікацій на виборах • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона» • Віктор Янукович: Партія регіонів упевнена, що здобуде значну перевагу на виборах • Перспективи фальсифікації • Степан Гавриш: На вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили • Василь Кисельов: Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати • Андрій Магера: Вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них • Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю» • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG