Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США закликає українців «продовжити демократичні успіхи Помаранчевої революції 2004 року», Віктор Янукович «вражений»


Американські сенатори в своїй резолюції висловили сподівання, що керівники України проведуть вибори 30 вересня відповідно до стандартів ОБСЄ. Сенат також закликав українських керівників і партії подолати минулі розбіжності і конструктивно співпрацювати для зміцнення економічної й політичної стабільності в країні, якої заслуговує український народ. Віктор Янукович заявив із приводу цієї резолюції, що «вражений», що така країна, як США, «не читає і не бачить, що зробили їхні помаранчеві в Україні». Але при цьому Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів перекрутив зміст резолюції Сенату.

Американські сенатори в своїй резолюції висловили сподівання, що керівники України проведуть вибори 30 вересня відповідно до стандартів ОБСЄ.

Сенат також закликав українських керівників і партії подолати минулі розбіжності і конструктивно співпрацювати для зміцнення економічної й політичної стабільності в країні, якої заслуговує український народ.

У резолюції ч. 320, яку Сенат Конгресу США ухвалив у п’ятницю без застережень, також висловлене зобов’язання подальшої допомоги з боку Сполучених Штатів дальшому поступові і розвиткові вільної і представницької влади в Україні, яка б ґрунтувалася на верховенстві права і засадах прав людини.
XS
SM
MD
LG