Доступність посилання

ТОП новини

Президент відкрив Одеський оперний театр після реставрації і надав йому статус національного


Віктор Ющенко назвав одеську Оперу національною гордістю України, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Віктор Янукович, який теж перебував у суботу в Одесі, привітав колектив театру зі 120-річчям від заснування телеграмою.

Останні приготування
(RadioSvoboda.Ua)
Віктор Ющенко назвав одеську Оперу національною гордістю України, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Відновлена Опера, на мій погляд, – це саме той пам’ятник, який прагнула побачити Одеса. Її сцена чекає на повернення своєї історії. Цій події радіє ціла Україна», – сказав він у своєму виступі під час урочистого відкриття театру.

Сьогодні ж стало відомо про присвоєння Одеській опері статусу національної. Указ про це підписав Віктор Ющенко.

Голова держави також вручив на урочистій церемонії відкриття низку нагород, зокрема, учасникам реставрації будівлі, яку вважають одним із найгарніших оперних театрів у світі і якій 1 жовтня сповниться 120 років, а також артистам театру.

Віктор Янукович, який теж перебував у суботу в Одесі, привітав колектив театру зі 120-річчям від заснування телеграмою.

На мітингу в місті Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів заявив, що не зможе бути на церемонії відкриття особисто, бо домовився раніше з Президентом, що вони не можуть разом брати участь у таких заходах.

Перший оперний театр в Одесі збудували в 1809 році. Після пожежі його друге життя розпочалося в новій нинішній будівлі у 1887 році, коли аншлагові виступи тут давали Крушельницька, Рахманінов, Нежданова, Чайковський.

Будинок театру побудований у стилі віденського барокко.

Реставрація Одеської опери тривала понад 10 років.
XS
SM
MD
LG