Доступність посилання

ТОП новини

Іран показав свою воєнну міць на параді


На великому військовому параді на околиці Тегерана показали реактивні бойові літаки і ракети, здатні уникати виявлення радарами. Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив, що погрози й економічні санкції не зупинять технологічного поступу його держави.

На великому військовому параді на околиці Тегерана показали реактивні бойові літаки і ракети, здатні уникати виявлення радарами.

Парад відбувся з нагоди 27-ї річниці початку війни між Іраном і Іраком 1980–88 років.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив на параді, що погрози й економічні санкції не зупинять технологічного поступу його держави.

Він також закликав США «виявити мужність» і вийти з Іраку. Саме присутність іноземних військ у регіоні й є «корінням небезпеки і розбрату», заявив іранський керівник.

У неділю Ахмадінеджад має вирушити до США, де він має взяти участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН і виступити на ній.

Напередодні провідні держави світу провели «серйозні й конструктивні» переговори про нові санкції проти Ірану.

Представники п’яти країн – членів Ради Безпеки ООН та Німеччини оголосили, що дотримуватимуться «подвійного підходу»: намагатимуться на переговорах переконати Іран відмовитися від збагачення урану, але й розглядатимуть можливість запровадити вже третій, іще суворіший пакет санкцій.
XS
SM
MD
LG