Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські організації Криму критикують керівництво Росії за підтримку Партії регіонів на українських виборах


Володимир Притула Сімферополь, 24 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Проросійські сили Криму критикують керівництво Росії за підтримку Партії регіонів на українських виборах. Сьогодні кілька десятків активістів низки орієнтованих на Москву організацій півострова пікетували Генеральне консульство Росії у Сімферополі.

Пікет біля стін Російського консульства у Сімферополі
Під стінами Генерального консульства Росії у Сімферополя – три десятки пікетувальників. Активісти кількох проросійських організацій Криму вимагають від офіційної Москви припинити підтримку Партії регіонів та її союзника – «Російської громади Криму». На думку пікетувальників, ці організації зрадили інтереси етнічних росіян півострова.

Святослав Компанієць
«Нам потрібні не дурнуваті піар-акції Партії регіонів та її кримських денщиків, а цілеспрямована, вперта щоденна робота із захисту основних громадянських прав і свобод російських співвітчизників Криму та Севастополя!», - сказав Радіо Свобода голова правозахисної організації «Віра» Святослав Компанієць. Він же передав до Генконсульства відповідне звернення на адресу президента Росії Володимира Путіна. У дипломатичній установі листа взяли, але сам генеральний консул Олександр Ніколаєв із пікетувальниками спілкуватися відмовився.

Генконсул Росії Олександр Ніколаєв відмовився спілкуватися із пікетувальниками
У кримському штабі «регіоналів» кажуть, що не реагуватимуть на подібні випади проти Партії регіонів та її союзників. Раніше один з керівників «Російської громади Криму» Олег Слюсаренко заявив, що подібні акції організовують супротивники Партії регіонів із «помаранчевого» табору. Проте, місцеві експерти кажуть, що «регіонали» під час минули виборів роздавали аж надто радикальні обіцянки щодо російської мови і зближення з Росією:

Пікет біля стін Російського консульства у Сімферополі
«Не можна виключати, що такі дії маргинальних радикальних груп можуть бути і замовними, тобто політ-технологіями політичних конкурентів Партії регіонів. Але з іншого боку, Партія регіонів за час перебування при владі дуже багатьох розчарувала. Тож серед кримського населення домінують настрої розчарування у політиці Партії регіонів», - вважає кримський аналітик Андрій Іванець.
XS
SM
MD
LG