Доступність посилання

ТОП новини

Пікардійська терція співає вже 15 років


Галина Терещук Львів, 25 вересня, 2007р. ( Radiosvoboda.ua ) – 24 вересня минуло 15 років, як в українському шоу-бізнесі з’явилась вокальна формація «Пікардійська терція». Львівський чоловічий секстет не змінив місця своєї прописки зі Львова на Київ, як це зробили численні гурти і співаки, пропагує українську пісню, не зраджує їй і навіть з цього живе.


У чому секрет успіху пікардійців, які займаються улюбленою роботою, сприймають це як хобі і можуть на цьому щось заробити?

У день своїх уродин вокалісти «Пікардійської терції — Славко Нудик, Володимир Якимець, Андрій Капраль, Андрій Шавала, Роман Турянин, Богдан Богач — у парку «Знесіння» заклали алею відомих людей, посадивши липи і дуби. А ще просто неба секстет представив кілька нових пісень зі свого нового десятого за рахунком альбому. До слова, його назви ще немає. І пригадали давні часи, як усе починалось.

24 вересня 1992 року в актовій залі Франкового вузу відбувся перший концерт «Пікардійської терції», як групи у складі 4 чоловіків. Вже через 2 роки колектив начисляв 6 осіб і став вокальною формацією. Так і працюють донині. Гарні вірші шукають усі, навіть менеджер Роман Климовський. А ось просити грошей у спонсорів Роман не вельми любить. Проекти фінансують переважно давні друзі пікардійців і просто пошановувачі таланту формації.

«Нам у Львові добре... без Львова творчість нам би не пішла»


Колектив виступає з концертами і не відмовляється від участі в приватних вечірках. А ось щодо політиків намагаються триматись здаля і залишатись аполітичними. Славко Нудик популярність формації пояснює просто, мовляв, ніколи не прагнули до слави і завжди тримались свого – співали українські пісні на гарні вірші.

«Ми не зійшли на пси, перейшовши на російські пісні. Ми ніколи собі не ставили за ціль бути популярними і не шукали шалених прибутків».

Вокальна формація могла перебратись до Києва, але не зрадила рідному містові. Володимир Якимець, художній керівник групи, зазначив, що у Київ їдуть ті музиканти, які не можуть себе реалізувати в іншому місті.

«Від добра добра не шукають. Український шоу-бізнес нині далекий, наприклад від польського, але помалу стає на ноги. Нам у Львові добре, і я переконаний, що без Львова творчість нам би не пішла. Ми співаємо завдяки духові міста».

«Пікардійській терції» вдалось завоювати публіку різної вікової категорії. Дитина у 2-3 роки заспіває «Старенький трамвай», а пенсіонер, пошановувач таланту пікардійців залюбки заспіває «Тиха ніч» чи «Сад ангельських пісень». Пікардійці доволі часто мандрують польськими містами і у їхньому репертуарі є кілька популярних польських пісень, які, до слова, любить львівська публіка.

Своїх шанувальників з нагоди ювілею терція потішить невдовзі новим альбомом і концертом у львівській опері.
XS
SM
MD
LG