Доступність посилання

ТОП новини

Василь Цушко заявив, що його намагалися отруїти


Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні на прес-конференції. Тим часом у Службі безпеки України заперечують заяву кандидата у народні депутати від СПУ, міністра внутрішніх справ Василя Цушка про те, що він звертався до спецслужби з приводу свого можливого отруєння. Навесні міністр внутрішніх справ виїхав на лікування до Німеччини, принаймні так повідомляла прес-служба МВС. Це сталося після конфлікту в приміщенні Генпрокуратури, що виник через звільнення з посади Генерального прокурора Святослава Піскуна. Представники Соцпартії заявили тоді про можливе отруєння Василя Цушка сторонніми особами.


Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні на прес-конференції: «До мене застосували теофілін, який в дозі більше 20 одиниць стає отрутою. Одна лабораторія показує у моїй крові 500 одиниць. Інша – більше 600 одиниць. Це говорить про те, що мене отруїли з розрахунком, що я не виживу. Хто це зробив? Дві причини. Перша – це зробили провокатори, які організували захоплення Генпрокуратури і спровокували можливість перевороту в країні. Друга причина – мої антикорупційні дії в МВС».

Навесні міністр внутрішніх справ виїхав на лікування до Німеччини, принаймні так повідомляла прес-служба МВС.

Це сталося після конфлікту в приміщенні Генпрокуратури, що виник через звільнення з посади Генерального прокурора Святослава Піскуна.

Представники Соцпартії заявили тоді про можливе отруєння Василя Цушка сторонніми особами.

Тим часом у Службі безпеки України заперечують заяву кандидата у народні депутати від СПУ, міністра внутрішніх справ Василя Цушка про те, що він звертався до спецслужби з приводу свого можливого отруєння.

Як передає УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко: «Ні пан Цушко, ні будь-яка довірена особа не звертались з цим питанням. Отже, СБУ не працювала над ним».

Керівник прес-служби СБУ сказала також, що СБУ просить політичні сили та окремих політиків утриматись від голословних публічних заяв, які створюють напруженість перед виборами: «Пора вже відмовитися від практики, коли для підняття свого рейтингу політики звинувачують СБУ у спостереженні за ними, перешкоджанні їхній діяльності тощо».

За словами Марини Остапенко, СБУ у своїй діяльності дотримується виключно українських законів.
XS
SM
MD
LG