Доступність посилання

ТОП новини

Президент США закликає ООН повернутись до своїх витоків та просувати свободу


Джордж Буш у своєму виступі наголосив, що кожний член ООН має долучитися до місії організації: «Ця велика інституція має працювати задля великих цілей: щоб звільнити людей від тиранії та насильства, голоду й хвороб, неписьменності та неосвіченості, бідності та принижень». Президент США привітав також демократичні ініціативи в Україні: «Сполучені Штати вітають ті країни, які взяли курс на свободу. Серед них – Україна, Грузія, Киргизстан, Ліберія, Сьєра-Леоне, Марокко».

Президент США Джордж Буш під час виступу на відкритті 62 сесії Генеральної Асамблеї ООН. Нью-Йорк, 25 вересня 2007 р.
Відкриття 62 сесії Генеральної Асамблеї ООН

Відкриваючи сесію Генеральної Асамблеї ООН Генеральний секретар організації Пан Кі заявив, що «світ стоїть перед низкою найсерйозніших проблем, які вимагають більшої згуртованості і колективних дій».

Президент США Джорд Буш у своєму виступі наголосив, що кожний член ООН має долучитися до місії організації: «Ця велика інституція має працювати задля великих цілей: щоб звільнити людей від тиранії та насильства, голоду й хвороб, неписьменності та неосвіченості, бідності та принижень».

Буш вітає демократичні ініціативи в Україні

Окрім інших світових проблем, президент США приділив багато уваги ситуації в М’янмі. Він висловив обурення з приводу того, що влада цієї країни пригрозила силою, щоб розігнати стотисячну демонстрацію. Буш оголосив про запровадження нових санкцій проти військової влади М’янми, звинувативши їх у «19-ти літньому пануванні страху».

Президент США привітав також демократичні ініціативи в Україні: «Сполучені Штати вітають ті країни, які взяли курс на свободу. Серед них – Україна, Грузія, Киргизстан, Ліберія, Сьєра-Леоне, Марокко».

США наголошують на демократичному процесі

Слова американського президента на відкритті асамблеї ООН про демократичні кроки України продовжують низку публічних заяв, щодо України, які лунають від минулого тижня.

Сьогодні лідери Гельсінської комісії США закликали Україну зберерігати політичну стабільність в україні. В оприлюдненій заяві голова Комісії з питань безпеки та співпраці в Європі (Гельсінська комісія США) конгресмен Елсі Гастінґс та співголова – сенатор Бенджамін Кардін висловлюють сподівання, що політичні лідери України після виборів знайдуть спосіб, щоб зміцнити політичну стабільність і демократичний розвиток в державі.

Минулого тижня Сенат США у своїй резолюції висловив сподівання, що керівники України проведуть вибори відповідно до стандартів ОБСЄ.

Президент України Віктор Ющенко не приїхав на Асамблею ООН. Його заступає міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Він має намір виступати 3 жовтня на закритті асамблеї.

Матеріал до теми:

• 62 сесія Генеральна Асамблея ООН триває. Яку роль відіграватиме у ній Україна?
XS
SM
MD
LG