Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи можна публічними натяками вимагати посади? Хто допомагав Л. Кравчуку писати спогади, а О. Морозу - поезії? Який політик найбільше виграв від дострокових виборів?


Ірина Біла Київ, 27 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Виходячи на фінішну пряму, лідери парламентських перегонів дають один одному недвозначні натяки, намагаючись виторгувати якомога більше преференцій «за розумну ціну». Як стверджує «Газета 24», політики пішли ва-банк, фактично висуваючи свої умови. За приклад газетярі наводять вислови Ю. Тимошенко, яка заявила, що коли в новому парламенті буде створена нова коаліція, то до президентських виборів буде єдиний кандидат. Віктор Ющенко ж, у свою чергу заявив, що не виключає, що прем’єром стане Юлія Володимирівна.

Дедалі більше політиків пробують свої сили в літературі. Як зауважує в цьому ж числі «Газета 24», мало хто з політиків відверто зізнається, що книгу, насправді, написали не вони, а наймані професіонали. Зокрема, Леонід Кравчук у написанні літературних творів звертався за допомогою до журналіста Сергія Рахманіна. А Олександр Мороз – до поетів зі Спілки письменників. Про це – в статті «Сурогатна література».

Столична влада планує продати з аукціону житло, в якому зараз проживають іноземні дипломати. Газета «Діло» з’ясовувала, чи знають про це самі представники дипкорпусу та зарубіжні представництва. Здебільшого відповіді були негативними – ніхто про це не чув. Хто з дипломатів у яких апартаментах і де мешкає – про це йдеться у статті «Київська влада виселяє послів».

«Тимошенко сьогодні єдина з політичних гравців, яка суттєво виграє від цих виборів. Приріст голосів її блоку коливатиметься в межах 6–7 відсотків порівняно з результатами торішніх виборів», наголошує в «Газеті по-українськи» політолог Вадим Карасьов.

У радянські часи ресторани в Києві зазвичай розташовувалися у центрі і при готелях, і лише з 1958 року почали функціонувати окремо. Представників закордонних делегацій, особливо за часів Хрущова, обслуговували в Маріїнському палаці. Туди закликали найкращих кухарів з усіх ресторанів. Які страви сподобалися в Києві Фіделю Кастро і чому в столиці важко було знайти українські національні страви, можна довідатись з матеріалу «Кухня патріотів», який друкує газета «Україна молода».
XS
SM
MD
LG