Доступність посилання

ТОП новини

Політика взуття


Тарас Москалюк Донецьк, 27 серпня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) – Політика впливає на моду. У цьому впевнений донецький дизайнер Ігор Зайцев. На нову колекцію ексклюзивного взуття його надихнули образи провідних українських політиків.


За версією Ігоря Зайцева, Президент Ющенко – це помаранчева символіка з логотипом підкови. Віктор Янукович – велика літера «Я» на тлі партійних кольорів. Комуніста Симоненка дизайнер бачить у червоних черевиках із серпом і молотом. А Нестора Шуфрича – у військових чоботах з шнурівками вогняного кольору. Образ Юлії Тимошенко відтворив у черевичках, прикрашених шкіряною косою та червоними сердечками. Ігор каже, що на створення колекції його надихнуло бурхливе політичне життя України. А також яскраві образи політиків.


«Кожний персонаж - це асоціації. Зовнішність, внесок у розвиток України, риси його характеру - все це закладене у одній парі».

Італійська шкіра, українські чобітки


Сам Ігор скрізь з’являється у чоботах різного кольору. Один біло-блакитний, інший помаранчевий. Цим він демонструє політичну неупередженість та толерантність. Дизайнер зізнається, що у колекції була ще одна модель. Пара чоловічих чобіт була виконана у темно-бордових тонах та нагадувала шоколадного ведмедика. Ігор не зізнається, хто надихнув його та створення цієї моделі. Вважає це невартим, адже ці чоботи з’їв його собака.

Дизайнер Зайцев стверджує, українські політики нічого не зробили для розвитку вітчизняної шкіряної галузі. Тому він використав шкіру італійського виробництва. Колекція створена не для роздрібного продажу. Ігор сподівається пустити взуття «з молотка» на благодійному аукціоні.
XS
SM
MD
LG