Доступність посилання

ТОП новини

Президент вбачає в деяких політичних силах не українців, а «малоросів» і «хохлів», прем’єр звинувачує своїх політичних супротивників у «націоналізмі»


В ефірі програми «Свобода слова» телекомпанії ICTV у п’ятницю увечері Віктор Ющенко назвав національну еліту єдиною силою для об’єднання суспільства. Президент зауважив, що значна частина політичних сил «ще в коротких штанцях – вони дуже часто представляють не українські сили, а малоросів, вибачте, я не люблю цього слова, хохлів, але це ті сили, які не встали на власні ноги – озираються по боках». Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович натомість приписав своїм супротивникам гасло «Україна для українців». «Головним знаком на їхньому шляху є гасло: „Україна для українців, єдина державна українська мова, єдина церква“, вони засновують свій патріотизм на рудиментах їхнього націоналізму», – заявив Янукович. Із кінцем дня в п’ятницю, 28 вересня, закінчилася передвиборна агітація на вибори Верховної Ради, які відбудуться у неділю.


В ефірі програми «Свобода слова» телекомпанії ICTV у п’ятницю увечері Віктор Ющенко назвав національну еліту єдиною силою для об’єднання суспільства і наголосив на важливій ролі консолідації нації, тому що розрізнена нація ставить перед собою маленькі завдання й не може досягти сильної амбіційної мети.

На думку Ющенка, консолідація, мудрість і толерантність один до одного допоможе Україні досягти національного прогресу.

Президент зауважив, що розкол, можливо, існує в Україні, але не між людьми, «а дуже часто це розкол нагорі – між певними політиками або між певними політичними силами».

За його словами, це свідчить, що значна частина політичних сил «ще в коротких штанцях – вони дуже часто представляють не українські сили, а малоросів, вибачте, я не люблю цього слова, хохлів, але це ті сили, які не встали на власні ноги – озираються по боках», сказав Віктор Ющенко.

Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович натомість звинуватив своїх політичних опонентів у націоналізмі.

Виступаючи перед прихильниками на майдані Незалежності в Києві в п’ятницю, він приписав своїм супротивникам гасло «Україна для українців».

«Головним знаком на їхньому шляху є гасло: „Україна для українців, єдина державна українська мова, єдина церква“, вони засновують свій патріотизм на рудиментах їхнього націоналізму», – заявив Янукович.

Він також звинуватив опонентів у «популізмі» і «здатності створювати штучні кризи».

Блок Юлії Тимошенко провів у п’ятницю в Києві на Софійській площі акцію «Молитва за Україну», а сама лідерка блоку покаялася «перед лицем Господа» за дії попередніх українських влад.

Із кінцем дня в п’ятницю, 28 вересня, закінчилася передвиборна агітація на вибори Верховної Ради, які відбудуться у неділю.

На думку Президента Ющенка, виборча кампанія до Верховної Ради 2007 року проходить толерантніше, ніж вибори Ради 2006 року.
XS
SM
MD
LG