Доступність посилання

ТОП новини

Спеціальний посланник ООН має прибути сьогодні до М’янми


Ібрагім Ґамбарі намагатиметься переконати представників військової влади колишньої Бірми застосовувати мирні заходи у вирішенні вимог демонстрантів.

Ібрагім Ґамбарі намагатиметься переконати представників військової влади колишньої Бірми застосовувати мирні заходи у вирішенні вимог демонстрантів.

У містах М’янми понад тиждень тому спалахнули масові демонстрації проти 45-річного військового правління в країні.

За офіційними повідомленнями, у придушені військовими силами антиурядових протестів, очолюваних монахами, загинули 9 осіб та японський журналіст.

Тим часом США заморозили рахунки 14 високопосадовців М’янми, які відповідають за придушення повстання в цій державі.

Держсекретар США Кондоліза Райс наголосила, що офіційний Вашингтон і надалі чинитиме тиск на М’янму.

Європарламент закликав Китай засудити репресії в цій державі; наразі офіційний Пекін єдиний блокує запровадження санкцій Радою Безпеки ООН, оскільки вважає їх неефективними.

Виступаючи у п’ятницю в Лондоні, Прем’єр-міністр Великої Британії Ґорджон Браун заявив, що Євросоюз має якомога швидше запровадити санкції проти М’янми.

У Росії Президент Владімір Путін висловив думку, що санкції були б передчасними. Водночас він закликав владу М’янми припинити насильство.

У п’ятницю військові М’янми знову стріляли у повітря і били людей, щоб розігнати демонстрації. На вулиці колишньої столиці Янґона вийшли близько 2 тисяч осіб.

Напередодні влада заборонила публічний доступ до Інтернету, а у суботу доступ до Інтернету відновлено; сили безпеки розмістилися у найбільших буддійських монастирях країни.
XS
SM
MD
LG