Доступність посилання

ТОП новини

Президент України у зверненні до співвітчизників у зв''язку із 66-ю річницею трагедії Бабиного Яру, заявив, що Україна рішуче засуджує будь-які вияви ксенофобії, антисемітизму, ненависті до людини


У суботу Віктор Ющенко ушанував пам''ять жертв трагедії в Бабиному Яру.


У суботу Віктор Ющенко ушанував пам''ять жертв трагедії в Бабиному Яру.

«У день трагедії Бабиного Яру схиляємо голови перед усіма невинно загиблими жертвами фашистського терору. Тут, на околиці Києва, у 1941-1943 роках на конвеєр смерті відправлено понад сто тисяч людей. Масово знищувалося мирне населення України – євреї, роми, українці, росіяни, угорці, поляки, чехи. Страхітливі жорна Бабиного Яру стали братською могилою для жінок, дітей, людей похилого віку, військовополонених та борців за незалежність України. Сьогодні важко передати масштаб горя, похованого у цій землі. Бабин Яр став символом скорботи і застереження для всього людства. Правду про цей злочин необхідно доносити до серця і свідомості кожної людини, бо людське життя є найвищою цінністю», – сказано у зверненні, яке оприлюднила прес-служба глави держави.

Як повідомили у прес-службі Президента, він наголосив, що в Україні немає і ніколи не буде місця міжетнічній нетерпимості і ворожнечі, ніколи не повториться свавілля тоталітарних режимів.

За словами Президента України, сьогодні ми також з шаною згадуємо праведників, які в жорстокий час Голокосту і терору самовіддано рятували невинних людей.

Як повiдомляє прес-служба глави держави, вшанувати пам''ять бiльш як 100 тисяч загиблих прийшли також секретар РНБО Iван Плющ, глава Секретарiату президента України Вiктор Балога, вiце-прем''єр-мiнiстр Дмитро Табачник, голова Київської ОДА Вiра Ульянченко, мiнiстр закордонних справ Арсенiй Яценюк, представники громадськостi.

Віктор Ющенко поклав квіти до пам’ятника жертвам Бабиного Яру.

Присутні офіційні особи та учасники поминальної церемонії вшанували пам''ять загиблих хвилиною мовчання.

Глава держави також поклав квіти до пам’ятного хреста на честь розстріляних у Бабиному Яру в 1941-42 рр. українських патріотів – активістів ОУН.
XS
SM
MD
LG