Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині почали працювати всі виборчі дільниці


Спостерігачі від КВУ вже зафіксували перші порушення в день голосування.

За інформацією Комітету виборців України, на деяких дільницях зафіксували факти нестачі бюлетенів та протизаконні дії щодо групи спостерігачів у райцентрі Роздільна.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, до роботи в Одесі та області взялися й іноземні спостерігачі.

Зокрема, в регіоні спостерігати за перебігом волевиявлення виборців будуть 44 представники ОБСЄ, представники міжнародної організації «За справедливі вибори», спостерігачі з Росії, США та Польщі.

Крім цього, на виборчих округах на території Одеської області працює понад сотня представників Комітету виборців України і громадянської мережі «ОПОРА».

Спостерігачі від КВУ вже зафіксували перші порушення в день голосування. На 51-й дільниці 137-го виборчого округу члени комісії вирішили погасити частину бюлетенів, яких виявилося на два відсотки більше, ніж внесених до списків виборців. Така процедура не передбачена чинним законодавством.

Крім цього, у райцентрі Роздільна на всіх дільницях спостерігачів примусили писати заяви з проханням дозволити їм перебувати у приміщеннях для голосування. «Це є грубим порушенням законодавства», наголошують представники Комітету виборців.

А на одній із дільниць 132-го виборчого округу в Одесі не вистачає близько тисячі бюлетенів.
XS
SM
MD
LG