Доступність посилання

ТОП новини

На київській дільниці, де голосував Президент, усе в порядку


Наталка Коваленко Черг, плутанини в списках чи порушень на виборчій дільниці №1 міста Києва, де зранку голосував Президент України Віктор Ющенко з дружиною, поки що поки не зафіксували.

Черг, плутанини в списках чи порушень на виборчій дільниці №1 міста Києва, де зранку голосував Президент України Віктор Ющенко з дружиною, поки що поки не зафіксували.

Біля входу представник правоохоронних органів вказує дорогу і слідкує за порядком. За наступними дверима, обабіч на столі, розкладені повні списки усіх представників політичних партій, які беруть участь у виборах.

Виборці приходять хто у вихідних костюмах, як на свято, хто дорогою з роботи або ж проїздом із подорожніми сумками та торбами.

Киянка Лариса не впевнена, що її голос зможе вплинути на загальні результати. Однак не прийти і не підтримати своїх однодумців-комуністів вона не могла: «Я комуніст у минулому, і тому я іду на вибори, тому що в мене такий внутрішній стан, і я маю переконання, що люди повинні голосувати, вибирати своє сьогоднішнє і майбутнє. Питання – чого я прийшла на вибори? Це вже виховане самостійно завдяки якимось зовнішнім причинам, без яких ми не голосувати не можемо».

Голосувати хочуть

Петро Іванович голосує на цій дільниці уже з півстоліття і каже, що вже звик до того, що його прізвище у списках буде обов’язково – і перевіряти не треба: «Якщо кожен буде вважати, що його голос нічого не значить, так вибори взагалі не відбудуться. А так же не можна!»

Марія прописана у Харкові. Звичайно вона завжди могла голосувати за відкріпним талоном будь-де. Однак цього разу в Києві їй відмовили, адже згідно з новим Законом про вибори відкріпних талонів цього разу немає. Про це пані Марія не знала. Вона дуже хоче проголосувати і збирається боротися за свій голос: «Це незаконно. А хто тут у нас найстарший, щоб бити їм по мізках?»

Спостерігачі пильно відслідковують дії виборців і членів виборчої комісії. Не дають відволіктися присутнім і журналісти, які весь час знімають, записують, випитують і просто спостерігають за діями навколишніх.
XS
SM
MD
LG