Доступність посилання

ТОП новини

Голова окружкому № 218 у Києві називає провокацією заяву Партії регіонів про нібито захоплення транзитного серверу в приміщенні комісії


«Це провокація, інспірована спеціально», – заявив Сергій Гончаров. За його словами, насправді стався «абсолютно робочий інцидент»», коли якісь «неуповноважені особи» спробували увійти до кімнати, де розташований комп''ютерний центр, вхід до якого суворо регламентований і для сторонніх осіб заборонений.

«Це провокація, інспірована спеціально», – заявив Сергій Гончаров в інтерв''ю УНІАН. За його словами, насправді стався «абсолютно робочий інцидент», коли якісь «неуповноважені особи» спробували увійти до кімнати, де розташований комп''ютерний центр, вхід до якого суворо регламентований і для сторонніх осіб заборонений.

«У нас в окрузі є комп''ютерний центр, який має прямий зв''язок по системі „Вибори“ безпосередньо з ЦВК. Туди заводиться вся інформація, включаючи роботу дільничних виборчих комісій. Доступ до цієї кімнати, відповідно до норм, визначено конкретним особам», – наголосив Сергій Гончаров.

За його словами, до цих осіб належать голова комісії, його заступник, секретар, бухгалтер, системний адміністратор і три оператори. Також залучено співробітника СБУ – це входить до програми забезпечення безпеки інформаційної системи.

«Коли вони спробували ввійти, співробітник СБУ сказав, що їм заходити не можна. Вони покричали й пішли. Тобто абсолютно робочий інцидент. Я навіть не знаю, коли це точно сталося. Й раптом, через певний час, пішла якась інформація», – розповів Сергій Гончаров.

1 жовтня ввечері на офіційному сайті Партії регіонів з''явилося повідомлення: «Захоплено транзитний сервер. Серед захоплювачів – співробітники СБУ?». У тексті з посиланням на «очевидців події» заявлялося, що у виборчому окрузі № 218 члени окружної виборчої комісії при встановленні результатів виборів в окрузі чинили «дії, котрі, можливо, мають ознаки злочину».

«У понеділок декілька членів окружкому від „Нашої України“ і БЮТ захопили обладнаний в окружній комісії транзитний сервер… За свідченням численних очевидців, виштовхавши з приміщення членів комісії від коаліційних партій і спостерігачів, „помаранчеві“ почали відправляти в Центрвиборчком завищені цифри голосів по своїх партіях й занижені – по своїх опонентах... Перешкодити „захоплювачам“ не вдалося. Не допоміг і викликаний на місце наряд міліції. Приміщення оточили по периметру озброєні люди, які представилися співробітниками СБУ. Їхній керівник пред’явив посвідчення полковника СБУ й погрожував співробітникам міліції та спостерігачам розправою… За цими фактами Партія регіонів подала скаргу до Центральної виборчої комісії. ПР добиватиметься перевірки голосування відповідальності в окрузі і відповідальності для всіх винних», – заявили в штабі Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG