Доступність посилання

ТОП новини

У Криму страйкує зоопарк «Казка»


Володимир Притула Сімферополь, 03 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму страйкує відомий зоопарк «Казка». Попри те, що курортний сезон на Південному узбережжі півострова ще триває, власник закладу Олег Зубков вирішив його зачинити, щоб привернути увагу до корупції і сваволі в Лівадійській селищній раді.

Вимоги страйкуючих
(RadioSvoboda.Ua)
Політичний страйк – не дивина для першого в Україні приватного зоопарку «Казка». Ще у 2004 його працівники на чолі зі власником Олегом Зубковим страйкувавали проти фальсифікацій на президентських виборах. Тоді свій політичний вибір звірята демонстрували помаранчевими стрічками, якими були прикрашені кілька днів. Тепер зоопарк страйкує проти рішень Лівадійської селищної ради, яка спершу виділила землю перед «Казкою» під автостоянку, а потім ще й дозволила там звести тир і торгові намети.

Олег Зубков каже, що землю перед зоопарком просить у місцевої влади вже кілька років, але селищна рада віддала її заїжджому підприємцю, який тривалий час без оформлення відповідних документів утримує дорогу автостоянку і розмістив там десятки об’єктів торгівлі: «Саме тому, що тут стоять торгові намети, тири, автобуси з нашими екскурсантами фізично не можуть заїхати на цю стоянку. Вони змушені зупинятися на об’їзній дорозі. І сотні дітей, артеківців, змушені переходити через автостраду, якою несуться автомобілі. Переходити через дорогу, яка не має пішохідного переходу, цим життя дітей наражається на смертельну небезпеку!» - непокоїться власник зоопарку.

В зоопарку "Казка" страйкують всі!
(RadioSvoboda.Ua)
Мер Лівадії Анатолій Мамикін на всі звинувачення має одну відповідь: землю нікому не віддавали, лише дозволили збирати документи для землевідводу: «На сьогодні цей майданчик за документами вільний і порожній. Для нас питання, що тут має бути. На це мають відповісти фахівці», - сказав лівадійський селищний голова.

Тим часом прокуратура автономії повідомила, що опротестувала «незаконне рішення Лівадійської селищної ради щодо надання підприємцю земельної ділянки в одному з найкрасивіших місць – у районі музею «Галявина казок». Кримська прокуратура заявила про незаконність функціонування паркувальних і торгових об’єктів перед зоопарком і поставила вимогу до місцевої влади «навести елементарний лад у цьому та визначати паркувальників на конкурсних засадах».

Реакція лівадійської міськради буде відома 4 жовтня, коли відбудеться її сесія, а до того часу, як повідомив Олег Зубков, зоопарк «Казка» і далі страйкуватиме.
XS
SM
MD
LG