Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна – Народна самооборона» готова на коаліцію тільки з БЮТ і, можливо, Блоком Литвина і підтримає Юлію Тимошенко на прем’єра


Лідер «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Луценко також висловив переконання, що коаліцію створять значно швидше, ніж за відведений законом місяць. Заяви ж про можливість широкої коаліції з Партією регіонів Луценко назвав «провокативними» і заявив, що переговори з цією партією можливі тільки про права опозиції. Блок Юлії Тимошенко зі свого боку теж готовий погоджувати з Партією регіонів тільки остаточну редакцію закону про парламентську опозицію, сказав один із керівників цього блоку Микола Томенко.

Лідер «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Луценко також висловив переконання, що коаліцію створять значно швидше, ніж за відведений законом місяць.

Заяви ж про можливість широкої коаліції з Партією регіонів Луценко назвав «провокативними» і заявив, що переговори з цією партією можливі тільки про права опозиції.

Серед таких прав він назвав можливість для опозиції очолити певні парламентські комітети. Водночас Луценко не бачить підстав говорити про будь-яке представництво Партії регіонів як опозиції у владі. Раніше з думкою про представництво опозиції на посадах у парламенті і в уряді виступив Президент Віктор Ющенко.

На прес-конференції в четвер Юрій Луценко також пообіцяв, що пропонована ним парламентська більшість не буде «купувати» депутатів від Партії регіонів і Компартії, щоб збільшити свою чисельність, і не допустить індивідуальних виходів чи переходів депутатів між фракціями.

Лідер Компартії Петро Симоненко, навпаки, заявив у четвер, що коаліцію цілком можуть формувати Партія регіонів і КПУ за участі Блоку Литвина і окремих депутатів із БЮТ і НУ-НС.

Блок Юлії Тимошенко зі свого боку теж готовий погоджувати з Партією регіонів тільки остаточну редакцію закону про парламентську опозицію, сказав один із керівників цього блоку Микола Томенко.

Прес-служба БЮТ додала, що й такі переговори з Партією регіонів можливі тільки після формування демократичної коаліції.

Тим часом Володимир Литвин заявив у четвер, що ще не визначився, до якого табору долучиться його блок.
XS
SM
MD
LG