Доступність посилання

ТОП новини

У Львові підпалили приміщення з бюлетенями


Галина Терещук Львів, 5 жовтня 2007 р. ( Radiosvoboda.ua ) - Сьогодні зранку, о 5.25, невідомі кинули пляшки із вибуховою сумішшю у приміщення ОВК №112, що розташоване у приміщенні Личаківської райадміністрації. Бюлетені вдалось врятувати. А напередодні група членів цієї окружної комісії вимагала перерахувати голоси.

Під підозрою двоє студентів

Запах диму відчув працівник міліції, який одразу повідомив пожежників і правоохоронців. Урни з бюлетенями вдалось врятувати, повідомив Радіо Свобода начальник ГУ УМВС генерал Михайло Цимбалюк.

Особи кинули пляшки із запаленими шматками матерії. Одна пляшка і сумішшю розбилась і загорілась. Вогонь знищив частину паркету в актовому залі, урни з бюлетенями цілі. Собака взяв слід і привів правоохоронців до помешкання, яке наймають студенти одного зі ьвівських вузів. Вони перебувають у Личаківському райвідділі.

Генерал Михайло Цимбалюк зазначив: «Вирішується питання, щоб згідно з чинним законодавством обшукати помешкання. Коли буде санкція, тоді можна буде говорити про причетність цих осіб до скоєння злочину».

Начальник ГУ УМВС області дав вказівку підсилити охорону усіх окружних комісій у Львові та регіоні.

Напередодні підпалу в ОВК спалахнув скандал

Напередодні підпалу 6 членів членів Окружної виборчої комісії № 112 вимагали повторного перерахунку голосів. Олексій Дегтяренко, який представляв Партію регіонів, заявив, що голова ОВК відмовився вказати на порушення під час голосування у протоколах.Зокрема, члени комісії мають 177 актів про порушення. Як наслідок, протокол був підписаний без цих членів комісії. Навпроти їхніх прізвищ стояла позначка «відмовився підписати з невідомих причин». 6 осіб з комісії вимагають від голови ЦВК внести їхні позиції до протоколу під час передачі у ЦВК. Вони також вимагають повторного перерахунку голосів в ОВК №112.

Як повідомив Радіо Свобода заступник начальника обласного виборчого штабу «Нашої України» Олесь Старовойт, ця політична сила не заперечує щодо перерахунку, адже бюлетені збереглись.

«Ми спокійні за цей округ, тут ще виявити можна буде порушення з боку регіоналів. А підпал — це ніщо інше як теракт».

Обласний осередок БЮТ вимагає від СБУ розслідування злочину. Адже якщо ЦВК визнала вибори по 112 окрузі у Львові недійсними, то це додало б голосів Партії регіонів і не виключено, що у парламент пройшли б соціалісти. Одначе замовники підпалу не врахували, що одна із пляшок з сумішшю не розіб’ється, що залишаться сліди.

Порушена кримінальна справа, і зараз ведеться слідство.

Матеріали до теми:

• На Луганщині не змогли проголосувати люди • Приємні і неприємні сюрпризи дострокових парламентських виборів (Прямий ефір Радіо Свобода) • У Дніпропетровську майже дві доби не могли з’ясувати результати виборів • Партія регіонів взяла Крим. Але не зовсім • У Луганську затримали протоколи окружних виборчкомів для фальсифікацій?
XS
SM
MD
LG