Доступність посилання

ТОП новини

Президент знову закликав Партію регіонів, БЮТ і Блок «Наша Україна – Народна самооборона» до діалогу задля співпраці влади й опозиції


Ці три сили несуть сьогодні головну відповідальність за стабілізацію парламенту, заявив Вiктор Ющенко у Франції, де він перебував у п’ятницю з робочим візитом.

Ці три сили несуть сьогодні головну відповідальність за стабілізацію парламенту, заявив Вiктор Ющенко у Франції, де він перебував у п’ятницю з робочим візитом.

За його словами, попередні результати підрахунку голосів свідчать, що перемогу здобули демократичні сили, які можуть сформувати парламентську більшість. Водночас Президент відзначив значну підтримку, яку отримали від виборців опоненти демократів.

«Політичні опоненти набрали третину голосів, і їхні дії в парламенті, починаючи з реєстрації, можуть бути ключем до того, щоб або заблокувати роботу парламенту, або сісти за стіл і через порозуміння домовитися про стабільну роботу українського парламенту», – сказав Ющенко.

Саме тому, додав голова держави, «всіх політиків, які заявляють, що ні з ким, ніколи не будуть вести переговори, я просив би забрати ті заяви і сідати за стіл переговорів».

Раніше в п’ятницю група «Народної самооборони» у складі Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» розповсюдила звернення до Президента, в якому виступила проти залучення Партії регіонів до створення коаліції.

Як мовиться у зверненні, представники «Народної самооборони» наполягають на створенні коаліції з Блоком Юлії Тимошенко.

У Секретаріаті Президента заявили, що жодного такого листа голові держави, про якого повідомляли в засобах інформації, там не отримували.

Як сказав голова Секретаріату Віктор Балога, введення «елементів епістолярного жанру» в перебіг консультацій про створення більшості недоцільне.

Голова Політради Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко з приводу цього ж листа заявив, що єдиним органом блоку, який уповноважений формувати його політичну позицію, є саме Політрада, а вона жодних листів із приводу створення коаліції нікому не надсилала.

У п’ятницю ж розпочалися консультації між Блоком «Наша Україна – Народна самооборона» і Блоком Юлії Тимошенко про створення у Верховні Раді коаліції демократичних сил.

Увечері цього дня вони закінчилися без жодних коментарів сторін. У прес-службі «Нашої України – Народної самооборони» сказали, що коментарі будуть тільки після остаточного завершення цих консультацій.

Передбачають, що ці консультації продовжать у суботу.
XS
SM
MD
LG