Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК опрацювала 221 протокол окружних виборчих комісій з мокрими печатками з необхідних 225


За повідомленням прес-служби Центрвиборчкому, зокрема, на засіданні в суботу було опрацьовано 16 протоколів окружкомів, 3 протоколи повернули на доопрацювання. Водночас, 4 територіальні виборчі округи з 225 ще не передавали протоколи до ЦВК. У засіданні Центрвиборчкому оголошено перерву до 9:30 понеділка. У п’ятницю було завершено підрахунок результатів голосування на основі усіх 100 % протоколів дільничних комісій по Україні, котрі були надіслані електронною системою «Вибори».


За повідомленням прес-служби Центральної виборчої комісії, зокрема, на засіданні в суботу було опрацьовано 16 протоколів окружкомів, із них 5 уточнених, 3 протоколи ЦВК повернула на доопрацювання. Водночас, 4 територіальні виборчі округи з 225 ще не передавали протоколи до Центрвиборчкому.

На засіданні також було затверджено зразок посвідчення народного депутата 6-го скликання та зразок нагрудного знаку «Народний депутат України».

Крім того, комісія розглянула кілька скарг.

У засіданні ЦВК оголошено перерву до 9:30 понеділка.

********

У п’ятницю Центрвиборчком завершив підрахунок результатів голосування на основі усіх 100 % протоколів дільничних комісій по Україні, котрі були надіслані електронною системою «Вибори».

Результати такі:

Партія регіонів – 34,37 % голосів виборців БЮТ – 30,71 % Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – 14,15 % Комуністична партія України – 5,39 %, Блок Литвина – 3,96 % голосів

Соціалістична партія має 2,86 % і таким чином не долає 3-відсотковий бар’єр.

Не підтримали жодну з політичних сил 2,73 % виборців.

За підрахунками з цих даних, імовірна коаліція Блоку Юлії Тимошенко і Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» отримала б 228 місць – на 2 більше від мінімально можливої кількості.

Офіційні результати ЦВК має встановити за оригіналами протоколів до середини жовтня.
XS
SM
MD
LG