Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович у вiвторок вiдвiдає Росiю, де проведе переговори з росiйським колегою, повідомив керівник апарату прем''єра


«Метою вiзиту є розвиток двостороннього економiчного спiвробiтництва, а також пiдготовка засiдання мiждержавної комiсiї Ющенко-Путiн», – заявив у суботу Сергій Льовочкiн.

«Метою вiзиту є розвиток двостороннього економiчного спiвробiтництва, а також пiдготовка засiдання мiждержавної комiсiї Ющенко-Путiн», – заявив у суботу Сергій Льовочкiн.

Вiн зазначив, що цей вiзит плановий i вiдбудеться «в рамках попереднiх узгоджених мiжурядових двостороннiх консультацiй».

На останньому засіданні Кабміну (3 жовтня) Віктор Янукович повідомив, що доручив міністру палива та енергетики Юрію Бойку провести попередні переговори у Москві в зв''язку із заявою російського монополіста Ґазпрому та не виключив, що особисто відвідає Москву для обговорення газового питання.

«Треба порадитися з Президентом і, найімовірніше, я теж поїду працювати над цим питанням», – сказав Янукович.

Прем''єр-міністр наголосив, що уряд має намір докласти зусиль для збереження ціни на газ для України на існуючому рівні.

Ґазпром 2 жовтня заявив, що скоротить поставки природного газу для України у разі непогашення заборгованості в розмірі понад 1,3 мільярди доларів, яку накопичила українська сторона.

Уряд України, в свою чергу, спростував інформацію про борг України перед Росією, заявивши, що борг не є державним, а сума боргу перебільшена. Юрій Бойко заявив , що насправді йдеться про борг не України, а посередників – РосУкрЕнерго і УкрГазЕнерго.

Матеріали до теми:

Вiктор Ющенко: Заява російського Ґазпрому про iснування боргу України за поставлений газ «незрозумiла»

Газ зі смаком коаліції? (Газові претензії «Ґазпрому» та колір майбутньої української коаліції)

Єврокомісія закликає Росію і Україну якнайшвидше розв’язати чергову газову проблему

ГАЗОВІ ЛЯЛЬКАРІ: Чому Газпром саме зараз “згадав” про газовий борг України

ДОВІДКА: Програми партій – ціна на енергоносії

Чи допоможуть російському «Газпромові» творці його нового іміджу?

XS
SM
MD
LG