Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: Партія регіонів має отримати крісло прем’єра, якщо ввійде до коаліції, але готова бути і в опозиції


За словами лідера партії і нинішнього Прем’єр-міністра, його партія не боїться бути в опозиції, але братиме участь у переговорах про створення коаліції.

«Ми готові взяти на себе відповідальність – ми маємо на це право як переможці цих виборчих перегонів. І якщо це так станеться, то крісло (Прем’єр-міністра) буде в Партії регіонів. Якщо так не станеться, в нас є єдиний шлях – це опозиція, і ми будемо в опозиції», – заявив у понеділок лідер партії і нинішній Прем’єр-міністр.

За словами Януковича, його партія не боїться бути в опозиції, але братиме участь у переговорах про створення коаліції.

Усі політичні сили, які пройшли до Верховної Ради, повинні брати участь у таких переговорах на рівних умовах, сказав він.

Віктор Янукович також повідомив, що мав «коротку» розмову з лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко.

Цього ж дня, в понеділок, Президент Віктор Ющенко зібрав на нараду керівників усіх політичних партій і блоків, які потрапляють до наступного парламенту, і закликав визначити формат парламентської коаліції і кандидатуру прем’єра протягом п’яти днів.

Янукович скритикував ці слова голови держави, бо вважає, що коаліцію не можна формувати до оприлюднення офіційних результатів виборів.

Юлія Тимошенко після зустрічі у Президента заявила, що її блок і «Наша Україна – Народна самооборона» готові оголосити про створення коаліції демократичних сил відразу після оголошення офіційних результатів виборів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив у понеділок, що офіційні результати дострокових парламентських виборів встановлять не раніше, ніж за тиждень.
XS
SM
MD
LG