Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: На ухваленні яких законів наполягає В.Ющенко до призначення нового прем’єра? З ким може поділитися міністерськими портфелями Юлія Тимошенко? Чому в Україні кожен другий шлюб розпадається?


Ірина Біла Київ, 9 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Віктор Ющенко наполягає на ухваленні шести законів до призначення нового прем’єр-міністра, повідомляють «Економические известия». Йдеться, насамперед, про два документи. Перший стосується недоторканності народних депутатів, а другий – депутатських пільг. Ще 4 проекти законів розмежовують повноваження органів влади. Подробиці – в статті «Президент висуває вимоги до Ради».

Юлія Тимошенко погоджується «поділитися» посадами в міністерствах з представниками Компартії. В обмін на це лідерка БЮТу зможе використати голоси комуністів при голосуванні у Верховній Раді. Про те, на які міністерські портфелі претендують у КПУ, йдеться в статті «Торг в коаліції доречний», її друкує газета «Діло».

«Якщо «регіонали» вирішать не присягати, ми їх підтримаємо», – заявляє в «Газеті 24» комуніст Олександр Голуб. І хоча комуністи не є власниками «золотої акції» у формуванні коаліції, все ж, на думку газетярів, здаватися без бою вони не збираються. Звідси їхні різкі оцінки головних політичних гравців і вочевидь завищені кадрові вимоги.

Загроза створення альтернативного шляху поставок газу в Європу в обхід України – найулюбленіший аргумент «Газпрому» для тиску на Україну. Однак, як стверджує «Інвестгазета», приклад масштабного проекту по дну Балтійського моря свідчить про зворотнє. Хоча протидія прибалтійських країн перетворює проект на великий політичних блеф, що може потонути в бюрократичній тяганині. Подробиці – в статті «Естонський протиГАЗ».

В Україні обговорюється законопроект, покликаний ефективніше захищати права тих, хто користується послугами турфірм. Мінюст хоче внести зміни в Закон про туризм, який зобов’яже операторів надавати докладнішу інформацію про відпочинок. У чому саме вона полягає, розповідає газета «Сегодня».

Більшість українці вважають сім’ю головною цінністю, однак кожен другий шлюб розпадається. Причина, як стверджує газета «Київські відомості», в тому, що молоді люди не вміють жити разом. Докладніше про сімейні проблеми українців можна довідатись зі статті «Чоловік із серіалу, а дружина – з мультфільму».
XS
SM
MD
LG