Доступність посилання

ТОП новини

План «Б» Юлії Тимошенко: якщо не Прем’єр, то Президент!


Тетяна Ярмощук Київ, 9 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Юлії Тимошенко є план «Б»: якщо “Наша Україна – Народна самооборона” створить коаліцію з Партією регіонів, вона розпочне президентську кампанію. Виклик Президентові, попередження союзникам, намагання пришвидшити створення коаліції чи просто заповітне стало явним?

Заява Юлії Тимошенко стала відповіддю на поширення розмов про створення широкої коаліції за участю Партії регіонів. Так заяву лідерки пояснюють її однопартійці.

Анатолій Семинога, сказав, що сьогодні Партія регіонів активно підіймає хвилю нагнітання ситуації навколо широкої коаліції: « Але ж ми це вже проходили. Така ж сама істерика була і під час попередніх виборів до Верховної Ради, і вони багатьох були переконали, що так звана широка коаліція – це єдино правильний вихід. І ми бачили результати цієї коаліції. Нічого доброго вона Україні не принесла і не принесе».

У демократичній країні ніхто і ніщо не забороняє жодній політичній силі готуватися до президентських виборів, каже представник «Нашої України – Народної самооборони» Олесь Доній. Втім, він погоджується, що нинішня заява Юлії Тимошенко є сигналом, що миттєвого створення коаліції не буде.

«Це дзвоник, що не все так зараз складається в помаранчевої коаліції, як того хотілося б. Очевидно, що точок єднання, щоб створити коаліцію за одну ніч, як це обіцяли, поки що не знайдено. У той же час є ще певний термін, і хотілося б сподіватися, що за цей час обидві фракції знайдуть спільну мову щодо створення такої коаліції», – заявив Олесь Доній.

Говорити про колір майбутньої коаліції наразі зарано?

Регіонал Дмитро Святаш переконаний: Юлія Тимошенко сказала те, що сказала. Вона оголошує про намір брати участь у майбутніх виборах Президента. Що ж стосується коаліції, то Партія регіонів готова вести переговори з НУНСом, каже пан Святаш.

«БЮТ вже готується до президентських виборів 2010 року. За будь-яких умов і коаліцій пані Тимошенко братиме участь у виборах як конкурент нинішнього Президента. Партія ж регіонів почула месидж від Президента і готова вести переговори з НУНСом», – сказав представник Партії регіонів.

Дехто з оглядачів вважає, що говорити про колір майбутнього коаліції наразі зарано. Інші ж прогнозують, що коаліція між Блоком Юлії Тимошенко та «Нашою Україною – Народною самообороною» стане першою, проте не останньою у Верховній Раді шостого скликання.

Так само рано, звичайно, говорити і про фаворитів наступних президентських перегонів. Слід зазначити лише, що серед понад 190 країн - членів ООН 19 керуються жінками.
XS
SM
MD
LG