Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Якою буде коаліція у Верховній Раді? Хто був найефективнішим Прем’єром України? Чому зростає кількість нетрадиційних релігійних організацій?


Ірина Біла Київ, 11 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Сподіваюся, у лідера партії Олександра Мороза вистачить сил і мужності визнати помилки і позбавитись від тих, хто заважає», – зазначає в газеті «Голос України» депутат п''ятого скликання Володимир Бойко.

У Верховній Раді або не буде жодної коаліції, або буде сформована коаліція на основі блоку Юлії Тимошенко і НУ-НС. До них долучиться і блок Литвина. Потім розпочнеться складний процес поділу посад голів комітетів та урядових портфелів, прогнозує в цьому ж числі «Голосу України» експерт стратегічного консалтингу.

«Ющенко був найефективнішим прем’єром», – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» зазначає, що українці переважно оцінюють політиків як особистостей і мало зважають на те, що вони практично зробили. Зокрема, як зазначає експерт видання, Л. Кравчука вже дещо призабули, хоча при ньому було найбільше негативних процесів в економіці, фінансовій і соціальній сферах.

Чи встигнуть демократичні сили до встановленого Президентом терміну домовитись між собою і визначитись, що можна віддати опозиції? Своїми прогнозами в «Газеті 24» ділиться представник «НУ-НС» Руслан Князевич. Стаття називається «Регіони самі вирили собі яму».

Газета «Діло» розпочинає цикл публікацій про діяльність нетрадиційних релігійний організацій в Україні. Їхня кількість, як інформує видання, упродовж останніх 10 років збільшилася майже на 15 тисяч. Це стало можливим через недосконалість українського законодавства, яке дає повну свободу будь-якій релігійній організації, якщо вона, звісно ж, не загрожує життю або здоров’ю громадян. Але в тому-то й проблема, що загроза ця прихована, попереджають газетярі. Стаття називається «Свобода віри або несвобода особистості».
XS
SM
MD
LG