Доступність посилання

ТОП новини

Засідання газової координаційної групи ЄС за участі української і російської сторін має відбутися 25 жовтня


Як повідомив у четвер у Брюсселі речник єврокомісара з енергетичних питань, під час засідання групи європейські експерти планують отримати подробиці від України і Росії про досягнену цього тижня угоду щодо газової суперечки.

Як повідомив у четвер у Брюсселі речник єврокомісара з енергетичних питань Андріса Пієбалґса Ферран Таррадельяс і Еспунь, під час засідання групи європейські експерти планують отримати подробиці від України і Росії про досягнену цього тижня угоду щодо газової суперечки.

Групі необхідно отримати інформацію з огляду на те, якою може бути ситуація взимку. «Ми хочемо знати, яким чином досягнене рішення може вплинути на безпеку постачань (газу) в Європейський Союз», – сказав речник.

Раніше Євросоюз висловлював занепокоєння, коли російський «Ґазпром» заявив, що може обмежити постачання газу до України, якщо українська сторона не погасить свій борг за газ. Відтоді сторони домовилися про погашення цього боргу і, за словами чільних українських урядовців, Україна вже погасила його.
XS
SM
MD
LG