Доступність посилання

ТОП новини

У київських школах тепло чи холодно?


Наталка Коваленко Київ, 11 жовтня, 2007 (Radiosvoboda.ua) – У дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах опалення завжди обіцяють вмикати раніше початку опалювального сезону. Уже з цього тижня діти не повинні мерзнути за партами чи в їдальнях. Яка температура нині у столичних навчальних закладах?

Відчинивши двері дошкільного навчального закладу № 519 Деснянського району Києва я відчула одразу приємне тепло. А за 5 хвилин зрозуміла, що необхідно знімати верхній одяг. Тут справді тепло. Навіть дуже. Переконалася ще раз, коли побачила спітнілі щоки директора цього дитячого садочка Оксани Петренко:

У садочку жарко, стверджує Оксана. Вчора зранку в спальнях було 21 градус. «Порівняно з минулим роком опалення повинно було бути ввімкнене 15-го числа. Але якщо більше 3 днів нічна температура тримається однакової температури, то мають швидше подати опалення, тому ми і маємо його з учора».

В одній школі тепло, в іншій холодно

Поруч у загальноосвітній школі №218 опалення ще не вмикали. Школярки Олена та Вікторія говорять, що лише сонечко за вікном їх зігріває, адже батареї льодяні.

Дівчата в светрах. Вдома вдягаються тепло, тому їм не холодно. У школі прохолодно. «Але наш клас теплий — сонячний бік»,— кажуть дівчата.

Школярам доводиться сидіти у верхньому одязі або, як-от дівчата, тепло вдягатися. Яночка навчається у 2 класі при садочку 143-ї гімназії, що на Оболоні. Її мама Наталя, говорить, що на вчорашній день опалення ще не було ввімкнене, а вчора на вулиці було тепліше, ніж у гімназії. «Торік було тепло, бо ми, батьки, зібралися і поставили пластикові вікна у класі. І якщо було холодно – вмикали обігрівачі”.

Отже, пощастило не всім дітям, деяким доводиться гризти граніт науки у холоді .
XS
SM
MD
LG