Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську сталися вибухи газу в житлових будинках, є жертви


За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій на суботу вечір, від вибуху загинули 9 людей, 21 людина госпіталізована, з них троє діти. Як повідомляє МНС, о 10 год. 48 хв. з інтервалом 2-4 хвилини сталися вибухи побутового газу (за попередньою інформацією), внаслідок чого сталася руйнація кількох будинків у житловому масиві «Перемога» в місті Дніпропетровську. Зруйновано 96 зі 160 квартир будинку. Президент Віктор Ющенко доручив Прем’єр-міністру терміново розібратися в обставинах трагедії і доповісти про причини аварії. Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду 5 мільйонів гривень для постраждалих мешканців зруйнованого будинку.


За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій на суботу вечір, від вибуху загинули 9 людей, 21 людина госпіталізована, з них троє діти.

Зруйновано 96 зі 160 квартир будинку.

Як повідомила преслужба МНС, о 10 год. 48 хв. з інтервалом 2-4 хвилини сталися вибухи побутового газу (за попередньою інформацією), внаслідок чого сталася руйнація кількох будинків у житловому масиві «Перемога» в місті Дніпропетровську.

На місці аварії працюють бригади МНС. Рятувальники продовжують розбирати завали у постраждалих, в результаті вибуху, будинках. У прилеглих будинках вибуховою хвилею вибито шибки.

Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду 5 мільйонів гривень для постраждалих мешканців зруйнованого будинку.


Президент Віктор Ющенко доручив Прем’єр-міністру терміново розібратися в обставинах трагедії і доповісти про причини аварії. Також він звернувся до уряду вжити усіх необхідних заходів для допомоги сім’ям загиблих та постраждалим, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Президент України висловлює співчуття сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську.

Як повідомила Прес-секретар Президента Ірина Ванникова, Віктор Ющенко тримає ситуацію під контролем, т.в.о. голови Дніпропетровської області доповідає Главі держави про хід робіт з ліквідації наслідків аварії.

За інформацією, до Дніпропетровська літаком відбув міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

За словами Нестора Шуфрича, Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за фактом вибуху в житловому будинку Дніпропетровська, що спричинив людські жертви.


Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, Мешканці житлового масиву «Перемога», де сьогодні вранці стався вибух в одному з 10-типоверхових будинків, звинувачують у трагедії газову службу. Про це вони заявили в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами свідків вибуху, ще близько 8-ої ранку на всьому житловому масиві спостерігалися несправності в газових мережах: через високий тиск газу полум’я над конфорками побутових плит було висотою понад 20 см. Люди кажуть, що ще о восьмій телефонували в газове господарство і викликали аварійну службу.

Компанія «Дніпрогаз», яка забезпечує газом споживачів Дніпропетровська, пояснює вибухи побутового газу в житлових будинках міста різким підвищенням тиску в мережі. Про це, за агенцією «Українські вісті» на місці події повідомив генеральний директор компанії Ігор Іванков.

Попередня причина вибуху газу в 10-поверховому житловому будинку Дніпропетровська – аварія на газорозродільчорму підприємстві, сказав журналістам прем’єр-міністр України Віктор Янукович, який сьогодні відвідав місце трагедії.

Як сказав Янукович, він вислухав скарги про несвоєчасне реагування газової служби на виклики користувачів газу цього житлового масиву.
XS
SM
MD
LG