Доступність посилання

ТОП новини

В результаті вибуху газу в житловому будинку в Дніпропетровську загинули, за останніми даними, щонайменше 13 осіб


Госпіталізовано 16 осіб (станом на 11:00 неділі). Вибух побутового газу в житловому 10-поверховому будинку стався у суботу. Залишається невідомою доля близько 20 осіб, котрі могли перебувати в будинку під час вибуху. Порушено кримінальну справу за статтею 270 Кримінального кодексу («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»). Президент Віктор Ющенко доручив Прем’єр-міністру терміново розібратися в обставинах трагедії і доповісти про причини аварії. Також він звернувся до уряду, щоб були вжиті усі необхідні заходи для допомоги сім’ям загиблих та постраждалим.


Госпіталізовано 16 осіб (станом на 11:00 неділі).

Вибух побутового газу в житловому десятиповерховому будинку по вул. Мандриківській, 127 стався у суботу перед 11-ю годиною дня.

Залишається невідомою доля близько 20 осіб, котрі могли перебувати в будинку під час вибуху.

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич повідомив у неділю, що на той час рятувальники вже вивезли близько 500 тонн уламків зруйнованого будинку.

Загальний передбачуваний обсяг уламків – близько 3 тисячі тонн.


Міністр пояснив повільні темпи розбору завалів тим, що рятувальники продовжують працювати вручну, з техніки задіяний тільки кран.

Це робиться для того, щоб врятувати життя людей, які можуть перебувати під завалами.

У неділю житловий масив «Перемога», де розташований зруйнований будинок, не був підключений до газу через те, що експерти перевіряюли газові мережі будинків.

«Вибух третього під''їзду (будинку по вул. Мандриківськой, 127) дав вихід газу. За нашим даними, тиск у кілька десятків разів був вищим від норми, коли стався вибух», – повідомив Нестор Шуфрич.

За його словами, фахівці встановлюють, чи були вибухи в інших ушкоджених і частково зруйнованих будинках або ж вони постраждали від вибухової хвилі.

«Постраждалим вже зібрали фінансову допомогу на перші 2 дні для придбання самого необхідного – по 500 гривень на людину. У наступні дні ця сума буде значно збільшуватися», – сказав міністр.

За словами Нестора Шуфрича, до 16 жовтня очікуються висновки експертів щодо версії вибуху.

За фактом вибуху порушено кримінальну справу за статтею 270 Кримінального кодексу («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»).

За даними МНС в результаті вибуху пошкоджено, загалом, 8 будинків.

Президент Віктор Ющенко доручив Прем’єр-міністру терміново розібратися в обставинах трагедії і доповісти про причини аварії. Також він звернувся до уряду, щоб були вжиті усі необхідні заходи для допомоги сім’ям загиблих та постраждалим.

За повідомленням прес-служба глави держави, Віктор Ющенко висловив співчуття сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську.

Як повідомила Прес-секретар Президента Ірина Ванникова, Віктор Ющенко тримає ситуацію під контролем, т.в.о. голови Дніпропетровської області доповідає Главі держави про перебіг робіт з ліквідації наслідків аварії.

Матеріали до теми:

• У Дніпропетровську сталися вибухи газу в житлових будинках, є жертви
XS
SM
MD
LG