Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: Угода про створення парламентської коаліції готова


Її підпишуть одразу пiсля оголошення офiцiйних результатiв виборів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.


Її підпишуть одразу пiсля оголошення офiцiйних результатiв виборів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

До цього робоча група з представників Блоку Юлії Тимошенко і «Нашої України – Народної самооборони» буде узгоджувати тексти законопроектів, які коаліція планує внести на першочерговий розгляд парламенту 6-го скликання.

Сьогодні ж в інтерв’ю Радіо Свобода кандидат у народні депутати за списком БЮТ Михайло Волинець заявив: «Було домовлено напередодні, що владні посади будуть розподілені 50 на 50. Не дивлячись на те, що БЮТ набрав більше ніж у два з половиною рази голосів ніж НУНС, а після цього президент сказав, що силовий блок, портфель міністра внутрішніх справ має бути за ним, а НУНС заявив, що і після квоти президента давайте ділити 50 на 50, БЮТ погодився».

«Було б краще, якби була коаліція за участю Литвина. Для нього відкриті двері, поки що Литвин чекає», – зазначив Михайло Волинець.

А представник Блоку Литвина Олег Зарубинський заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що їхня політична сила визначиться зі своїм політичним майбутнім лише після оголошення офіційних результатів парламентських виборів.

Олег Зарубинський: «Ми будемо співпрацювати зі всіма суб’єктами парламенту. Інша справа, який буде формат співпраці. А він залежить від тих офіційних переговорів, які відповідно до Конституції, відповідно до законодавства, мають початися після того, як будуть оголошені офіційні результати виборів».

Раніше Президент Віктор Ющенко запропонував політичним силам, які пройшли до парламенту, упродовж 5 днів визначити формат коаліції. Цей термін завершився в суботу.

Про формування більшості у Верховній Раді заявили блоки Юлії Тимошенко та «Наша Україна-Народна самооборона».

Матеріали до теми:

• Чи слід чекати коаліції за добу?
XS
SM
MD
LG