Доступність посилання

ТОП новини

Тривають рятувальні роботи на місці вибуху побутового газу в Дніпропетровську


Учора їх призупиняли через загрозу обвалення однієї зі стін будинку. Внаслідок аварії загинули 17 осіб, ще 10, ймовірно, залишаються під завалами. У лікарнях перебувають 15 постраждалих. За версією прокуратури, причиною вибуху була зношеність обладнання на газорозподільному пункті. Правоохоронці затримали вже третього посадовця компанії «Дніпрогаз», яка обслуговувала газові мережі міста.


Учора їх призупиняли через загрозу обвалення однієї зі стін будинку.

Цілу ніч тривали аварійно пошукові роботи. Рятувальники діють вкрай обережно, бо 100-тонна вертикальна стіна вигнулася дугою і може впасти. Аварійну стіну хочуть завалити на зворотній бік будинку, але там дуже тісно, майданчик всього 50 метрів довжини.

Сьогодні приїде Президент. Він відвідає людей у шпиталі і поспілкується з потерпілими, а також буде біля цього будинку. Готуючись до його приїзду, територію обнесли двома рядами турнікету, прибрали сміття, учора накладали спішно асфальт прямо на дорожню багнюку. Через ці непотрібні роботи посварилися між собою керівник міста і керівник області. Віктор Бондар, зокрема, назвав це реакцією радянських чиновників на приїзд високо посадовця, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Минулої суботи у Дніпропетровську від вибуху газу повністю обвалився під’їзд житлового будинку, зазнали ушкоджень сусідні будівлі.

Внаслідок аварії загинули 17 осіб, ще 10, ймовірно, залишаються під завалами. У лікарнях перебувають 15 постраждалих.

За версією прокуратури, причиною вибуху була зношеність обладнання на газорозподільному пункті.

Правоохоронці затримали вже третього посадовця компанії «Дніпрогаз», яка обслуговувала газові мережі міста.

Матеріали до теми:

• ФОТОГАЛЕРЕЯ: Зруйнований будинок, зруйновані життя. Трагедія в Дніпрпетровську.

• Кількість жертв трагедії в Дніпропетровську зросла до 17 осіб • Газовий вибух у в Дніпропетровську стався з недбальства «Дніпрогазу» • Тіло вже 15-ї жертви (дитини) виявили рятувальники на місці вибуху побутового газу в Дніпропетровську • Вибух у Дніпропетровську: зумисні дії чи недбальство? • ГАЗОВА АВАРІЯ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ!!! За останній час Дніпропетровська трагедія - не перша в Україні.
XS
SM
MD
LG