Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Туреччини має розглянути сьогодні запит уряду про можливість проведення воєнної операції на півночі Іраку


Там розташовані бази Робітничої партії Курдистану. Її активісти, за інформацією Анкари, здійснюють переходи на територію Туреччини. Багдад та Вашингтон закликають Анкару утриматися від воєнних дій в Іраку.

Там розташовані бази Робітничої партії Курдистану. Її активісти, за інформацією Анкари, здійснюють переходи на територію Туреччини.

Багдад та Вашингтон закликають Анкару утриматися від воєнних дій в Іраку.

«Якщо уряд Іраку не виконає своїх зобов’язань, то Туреччина матиме повне право відстоювати свою національну безпеку і робити все необхідне для захисту своїх національних інтересів. Але усі дії мають узгоджуватись із урядом Іраку», – заявив віце-президент Іраку Тарік аль-Хашемі, який проводить переговори з керівництвом Туреччини.

Представник держдепартаменту США Том Кейсі, інформуючи у Вашингтоні журналістів з цього питання, сказав: «Воєнна операція, проведена в односторонньому порядку, не допоможе позбутися загрози, яку становить собою Робітнича партія Курдистану. Ми радимо Туреччині бути стриманою. Досі їй це вдавалося. І ми, звичайно, радимо продовжувати діалог на цю тему з Іраком та зі Сполученими Штатами».

Матеріал до теми:

• Туреччина може завдати ударів по курдських сепаратистах на території Іраку
XS
SM
MD
LG