Доступність посилання

ТОП новини

Представники БЮТ і «Нашої України – Народної самооборони» у середу оприлюднили текст коаліційної угоди


Це програма спільних дій та перелік законопроектів, які вони обіцяють ухвалити. Документ парафували ще у понеділок. Тим часом у телезверненні Президент Віктор Ющенко заявив, що пiдтримує намiр демократичних сил сформувати більшість у Верховній Раді та підтримає кандидатуру прем’єра, яку запропонує парламентська коаліція. За Конституцією, парламентська більшість з депутатських фракцій має бути остаточно сформована протягом місяця з дня відкриття першого засідання Верховної Ради.


Це програма спільних дій та перелік законопроектів, які вони обіцяють ухвалити. Цей документ парафували у понеділок.

Юлія Тимошенко на прес-конференці у середу повідомила: «Тут прописані всі складові, які раз і назавжди знімають навіть маленькі незрозумілості між двома командами, які планують працювати у владі... Взагалі ми зараз ставимо завдання: не розділити просто портфелі і взяти якусь свою відповідальність, а практично – це перший крок до злиття команд і перетворення двох команд в одну нормально і ефективно працюючу команду».

Демократична коалiцiя планує ухвалити 12 законiв до голосування за кандидатуру прем’єра.

Як зазначила лiдерка БЮТ Юлiя Тимошенко, за коалiцiйною угодою, пiдписаною між її блоком та «Нашою Україною – Народною самообороною», насамперед ухвалюватимуть закони, що знiмають депутатську недоторканність і всi пiльги для депутатiв Верховної Ради.

Наступними стануть закон про Кабiнет Мiнiстрiв у новiй редакцiї, закон про iмперативний мандат, пакет документiв про дострокові вибори мерiв Києва та Харкова, закон про опозицiю.

Тим часом у телезверненні Президент Віктор Ющенко , що пiдтримує намiр демократичних сил сформувати більшість у Верховній Раді та підтримає кандидатуру прем’єра, яку запропонує парламентська коаліція.

За Конституцією, парламентська більшість з депутатських фракцій має бути остаточно сформована протягом місяця з дня відкриття першого засідання Верховної Ради.

Загальна кількість депутатів у фракціях, які вирішили увійти до складу коаліції, не може бути меншою за 226. У БЮТ і «Нашої України – Народної самооборони» разом 228 депутатів.

Матеріал до теми:

• Другий раз у ту ж річку. БЮТ та НУНС парафували коаліційну угоду
XS
SM
MD
LG