Доступність посилання

ТОП новини

У чотирьох областях України підготовка до опалювального сезону є незадовільною через борги за газ


Заявляють у Міністерстві житлово-комунального господарства.

Заявляють у Міністерстві житлово-комунального господарства.

За словами міністра ЖКГ Олександра Попова, найгірше підготувались до зими в Закарпатській, Дніпропетровській, Харківській і Кіровоградській областях.

У більшості харківських будинків сьогодні холодно. Попри офіційне розпорядження міського голови про початок опалювального сезону з 15 жовтня в усьому Харкові, батареї потеплішали лише в окремих школах, дитячих садках та лікарнях. Коли ввімкнуть опалення на житлових масивах – напевно сказати не може ніхто.

Головний інженер теплоелектростанції, що забезпечує теплом третину Харкова, Михайло Головін стверджує, аби отримати газ, треба сплатити 90 відсотків боргу. Віднайти кілька десятків мільйонів гривень сподівались за рахунок банківського кредиту. Втім жоден банк не погодився.

Натомість віце-губернатор Олег Шаповалов заспокоює. Певна повільність у старті опалювального сезону викликана насамперед технічними причинами.

Тим часом у Києві тривають переговори із керівництвом компанії “Газ України”. Якщо вони будуть успішними для Харкова, тепло місто отримає вже найближчим часом.
XS
SM
MD
LG