Доступність посилання

ТОП новини

Владімір Путін сподівається на співпрацю з Україною, незалежно від того, хто сформує новий уряд


Відповідаючи на запитання громадян під час прямої лінії у четвер, Президент Росії говорив і про політичну взаємодію з Україною.


Відповідаючи на запитання громадян під час прямої лінії у четвер, Президент Росії говорив і про політичну взаємодію з Україною.

«Я сподіваюсь на те, що незалежно від того, який би уряд в Україні не був сформований, на якій би політичній платформі він не здійснював свою діяльність – об''єктивна реальність буде підштовхувати наших партнерів до розвитку співпраці з Російською Федерацією», – зазначив Владімір Путін.

Він наголосив, що в Москвi готовi до активiзацiї спiвпрацi з Києвом, зокрема у сферi енергетики, проте зазначив, що така взаємодiя має здiйснюватися на прагматичнiй, ринковiй основi.

«Субсидування за рахунок низьких цін на енергоносії української економіки за останні 15 років складало щорічно 3-5 мільярдів доларів США. Такої підтримки Україна не одержувала і не одержить напевно від жодної країни світу. Але переходячи на ринкові відносини, ми робимо це і маємо намір це робити м''яко, спокійно, у дружньому режимі, не завдаючи збитку нашим українським партнерам, маючи на увазі, що ми у своїй країні переходимо на ринкове цінотворення», – наголосив російський президент.

Щодо інших питань Владімір Путін розкритикував США за вторгнення в Ірак, повторив, що прагне мирного вирішення іранського ядерного питання. Він також повідомив, що Росія має великі плани щодо розвитку оборонної галузі, які включають оновлення ядерного арсеналу.

За офіційними даними, під час шостої щорічної конференції росіяни задали президенту понад мільйон запитань за допомогою електронної пошти, СМС та дзвінків на гарячу лінію.
XS
SM
MD
LG