Доступність посилання

ТОП новини

В разі переходу в опозицію, Партія Регіонів може сформувати тіньовий Кабінет міністрів


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Юрій Мірошниченко. БЮТ та блок «Наша Україна – Народна Самооборона», які оголосили про формування парламентської коаліції, вважають ухвалення закону про опозицію одним з першочергових кроків. Тим часом Секретаріат Президента застеріг членів ще не сформованої більшості ще не чинного парламенту від втручання у повноваження глави держави. За словами бютівця Миколи Сивульського, у підписаній угоді жодним чином не утискаються повноваження Президента.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Юрій Мірошниченко.

«Ця ідея не нова, вона випливає певною мірою із законопроекту про опозицію, який ми ухвалили в першому читанні. В ньому тіньовому урядові приділяється досить багато уваги – і право на співдоповідь по бюджету, участь в роботі уряду, право виступу на засіданні і так далі. Я не виключаю, що Партія Регіонів буде використовувати цей інструмент політичної діяльності, з тим, що б сформувати програмну альтернативу, альтернативний курс», – сказав представник Партії регіонів.

БЮТ та блок «Наша Україна – Народна Самооборона», які оголосили про формування парламентської коаліції, вважають ухвалення закону про опозицію одним з першочергових кроків.

***** Тим часом Секретаріат Президента застеріг членів ще не сформованої більшості ще не чинного парламенту від втручання у повноваження глави держави.

Керівник секретаріату глави держави Віктор Балога у четвер cкритикував майбутню парламентську коаліцію за втручання у повноваження президента в сфері нацбезпеки, йдеться насамперед, про питання переходу армії на контрактну службу.

Крім того, Віктор Балога закликав БЮТ та НУНС відповідально підходити до обіцянок у соціальних питаннях, а також підтримувати діалог з опозицією у стінах парламенту.

В угоді про створення «коаліції демократичних сил» передбачається відмова з наступного року від призову на строкову службу.

Чинний міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що це суперечить програмі розвитку збройних сил, за якою перехід на контрактну армію має відбутися у 2010 році.

За словами бютівця Миколи Сивульського, у підписаній угоді жодним чином не утискаються повноваження Президента. «Фактично там повторені усі норми Конституції, і мені незрозумілі підстави для такого. Може, це профілактика з його боку» – сказав представник БЮТ.

Матеріали до теми:

• Коаліції коаліційне, а Президенту президентське

• Віктор Ющенко: Уже за тиждень-два може зібратися Верховна Рада 6-го скликання

• Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко підтвердили у Лісабоні європейські прагнення України
XS
SM
MD
LG