Доступність посилання

ТОП новини

В Латвії урядова криза


Від 3 до 5 тисяч латвійців протестували перед будинком Сейму. Вони висловлювали невдоволення роботою уряду, очолюваного прем’єром Айгарсом Калвітісом.

Від 3 до 5 тисяч латвійців протестували перед будинком Сейму. Вони висловлювали невдоволення роботою уряду, очолюваного прем’єром Айгарсом Калвітісом.

Незадоволення учасників мітингу викликала відставка керівника Бюро по боротьбі з корупцією Олексія Лоскутова, а також не здатність уряду стримати значні темпи інфляції і покращити економічну ситуацію в країні.

У зв’язку з останніми подіями в Латвії прем’єр-міністр Айгарс Калвітіс перервав візит до Португалії і сьогодні відразу після прибуття до Риги розпочав консультації з членами урядової коаліції. Він поки що не збирається подавати у відставку, наголошуючи, що зараз найголовнішим є ухвалення державного бюджету.

Однак у відставку вже подав міністр закордонних справ Латвії Атіс Пабрікс. За неофіційною інформацію міністерський портфель залишив також міністр у справах регіонального розвитку Айгарс Штокенберг.

Опозиційні партії, представлені в латвійському парламенті, збираються ініціювати позачергове засідання Сейму, на якому розглядатиметься питання щодо довіри уряду.

Президент Латвії Валдіс Затлерс вважає, що голосування в Сеймі щодо правомірності рішення, прийнятого урядом щодо відставки керівника антикорупційного бюро Олексія Лоскутова має одночасно стати голосуванням щодо довіри уряду.

Матеріал до теми:

• У Латвії наявні усі ознаки урядової кризи
XS
SM
MD
LG