Доступність посилання

ТОП новини

Що відбувається всередині «Нашої України – Народної самооборони»?


Тетяна Ярмощук Що відбувається всередині “Нашої України – Народної самооборони”, і що означають погрози Юрія Єханурова скласти партквиток, якщо однопартійці не зважать на його позицію?

«Наша Україна – Народна самооборона» зараз стала проектом, підпорядкованим одній людині з вулиці Банкової, переконаний колишній нашоукраїнець Борис Беспалий. Все, що зараз відбувається всередині не матиме вирішального значення, оскільки «як Президент скаже, так і буде. Не виключаю, що він навіть маневрує різними складовими «Нашої України», щоб розширити своє загальне поле для маневру».

Пан Беспалий також переконаний, що в НУ-НС є різні течії, «одні дуже люблять БЮТ, інші менше люблять, а одні навіть трохи люблять регіони».

Компроміси чи ультиматуми?

Процеси, що нині відбуваються у НУ-НС – нормальна річ для цієї політичної сили, вважає колишній нашоукраїнець, нині представник Блоку Юлії Тимошенко Михайло Поживанов. НУ-НС складається з 9 різних політичних сил і кожна з них намагається ставити свої погляди попереду інших. Коли формуючи цей блок Президент Ющенко говорив про необхідність створення єдиної партії на базі всіх учасників блоку, це тому, що коли справа дійде до посад, то кожен лідер політичної партії буде мати свої бажання, стверджує пан Поживанов.

Нинішня ситуація у НУ-НС не вплине на колір майбутньої коаліції, вважає політичний експерт Костянтин Малєєв. Втім, деяка затримка із остаточним підписанням коаліційної угоди може бути оскільки зараз ідуть торги: «Блок Юлії Тимошенко має конкретнішу позицію. Тобто, там є позиція Юлії Тимошенко, отже, позиція решти має з нею узгоджуватися. А «Наша Україна» більш демократична організація, там є різні позиції, процес узгодження яких зараз і відбувається».

Учора один зі знакових постатей НУНС Юрій Єхануров заявив, що Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна – Народна самооборона» мають узгодили позиції щодо скасування мораторію на продаж землі, ухвалення нового закону про акціонерні товариства, зміни до законодавства про державні закупівлі та до закону про Кабінет Міністрів. Єхануров навіть обіцяв здати партквиток, якщо однопартійці не прислухаються до нього.

Люди ж з оточення Юрія Єханурова кажуть, що він і справді здасть мандат, якщо не буде компромісу. Після чого намагатиметься створити нову політичну силу ліберального спрямування.
XS
SM
MD
LG