Доступність посилання

ТОП новини

ДІЇ ЦВК БУЛИ ЗАКОННИМИ. Вищий адміністративний суд України не знайшов у діях Центрвиборчкому порушень при встановленні результатів дочасних парламентських виборів


Таку ухвалу учора ввечері оголосила колегія суддів Вищого адміністративного суду України, відмовивши у задоволенні позовних вимог 5 політичних партій, які звернулися з позовом проти ЦВК. Заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна після оголошення рішення повідомила, що результати виборів, ймовірно, опублікують у газетах «Урядовий кур’єр» та «Голос України» вже завтра.


Відповідну ухвалу в четвер увечері оголосила колегія суддів ВАСУ, таким чином відмовивши у задоволенні позовних вимог 5 політичних партій, які звернулися з позовом проти ЦВК.

Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, Компартія України, Всеукраїнська партія народної довіри та Партія вільних демократів просили суд: визнати дії Центрвиборчкому неправомірними в частині підрахунку голосів виборців на дострокових парламентських виборах; такими, що призвели до фальсифікації результатів виборів; визнати бездіяльність ЦВК в частині нереагування на порушення, надання їм неналежної оцінки, невжиття заходів щодо усунення порушень; а також вимагали провести перерахунок голосів.

Заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна після оголошення рішення повідомила, що результати виборів, ймовірно, опублікують у газетах «Урядовий кур’єр» та «Голос України» вже завтра.

Публікація офіційних підсумків голосування дає можливість новообраній Верховній Раді почати свою роботу. На виборах 30 вересня до парламенту пройшли Партія Регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок «Наша Україна-Народна Самооборона», Комуністична партія та блок Литвина.

НУНС та БЮТ оголосили про наміри сформувати більшість у Верховній Раді шостого скликання.
XS
SM
MD
LG