Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Тегеран і Москва засудили нові санкції США проти Ірану


Міністерство закордонних справ ісламської держави заявило, що санкції суперечать міжнародному законодавству і не матимуть ефекту. Водночас президент Росії Володимир Путін заявив, що ініціатива американської влади погіршать ситуацію, загнавши Іран у кут.

Міністерство закордонних справ ісламської держави заявило, що санкції суперечать міжнародному законодавству і не матимуть ефекту.

Водночас президент Росії Володимир Путін заявив, що ініціатива американської влади погіршать ситуацію, загнавши Іран у кут.

Вчора Держсекретар і скарбничий США анонсували розширені санкції щодо елітного іранського підрозділу Вартових Ісламської Революції та понад 20-ти державних установ і фізичних осіб.

Тим часом, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зустрівся у Гамбурзі з колишнім і чинним главами іранської делегації на переговорах щодо ядерної програми Алі Ларіджані та Саїдом Джалілі.

Він назвав конструктивними переговори, ініційовані іранською стороною, і закликав офіційний Тегеран співпрацювати з міжнародною спільнотою.

Низка західних країн вважають, що Іран прагне створити ядерну зброю, натомість ісламська держава наполягає на мирному характері розробок.

Економічні санкції проти країни вже застосувала Рада Безпеки ООН.
XS
SM
MD
LG