Доступність посилання

ТОП новини

Луганськ: проблема зі світлофорами у центрі міста


Ярослав Гребенюк Луганськ, 26 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську на центральній вулиці Совєтській щодня можна бачити картину – пішоходи перебігають вулицю просто перед «носом» автомобілів.Однак вони не є порушниками, просто на вулиці з масовим трафіком при повороті до вокзалу немає світлофора.

На луганських вулицях є місця, де аварії трапляються регулярно. На центральній вулиці Совєтській біля з’їзду із шляхопроводу розбиті машини та збитих пішоходів можна побачити чи не щодня. На цьому перехресті світлофора немає, і ставити його ДАІ не планує.

Начальник відділу організації руху обласного управління ДАІ Микола Письменний побоюється, що шляхопровід не витримає ваги автомобілів: «У нас виходить, якщо ми поставимо світлофор на шляхопроводі і загориться червоне світло, ми щільно заставимо міст машинами. Цього робити не можна, отже й не ставимо світлофора».

Недосконала, застаріла мережа доріг

Аварійний шляхопровід – лише одне з небезпечних місць. За даними ДАІ, в Луганській області подібних місць концентрації ДТП 163, і майже половина з них – в обласному центрі. Хаос на вулицях міліція пов’язує з тим, що дорожня мережа застаріла і не розрахована на сучасний потік транспорту.

Утім речник Луганської міськради Олександр Савенко розповів, що впродовж останніх двох років міська влада дорогам приділяла увагу, наскільки вистачало грошей, ремонтували і дороги, паралельні центральним магістралям:

Олександр Савенко: «Тепер у автомобілістів є альтернатива: чи їхати по центральній вулиці у бік обласної лікарні, чи трохи програти у кілометражі, проте виграти час і проїхати по паралельних дорогах».

Бите скло фар на перехрестях – звичне видовище

Повністю розвантажити центральні вулиці не вдалося. Проїхати по тій самій Оборонній серед робочого дня важко і сьогодні. Навіть на трамвайних рейках, які йдуть по центрі вулиці, накопичуються черги машин. А бите скло фар на перехрестях – звичне видовище.

Кількість аварій, за словами начальника відділу організації руху обласного управління ДАІ Миколи Письменного, зросла на 30 відсотків. Він каже, це через збільшення загальної кількості автівок. А водії-професіонали вважають інакше.

Юрій працює водієм уже 38 років, і на його думку, справа не стільки у кількості машин, скільки у якості підготовки водіїв: «Хаос на дорогах, тому що люди не вміють водити автомобіль, бо ніде не навчалися. Велике лихо почалося з того, що працівники ДАІ свого часу продавали права, не навчаючи, по 100-200 доларів. Отже, зараз кожний їздить залежно від гаманця: є гроші — він завжди відкупиться, яке б не було порушення».

І ще такий факт: цього року Україна знову б’є рекорд по кількості покупок легкових автомобілів.
XS
SM
MD
LG