Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Бойко: «Всю проблему оплати» російського газу мають вирішити 30 жовтня


Як повідомив міністр палива та енергетики України, цього дня російський «Ґазпром» має здійснити авансовий платіж за транзит російського газу територією України. Цей платіж за четвертий квартал 2007 року в сумі 500 мільйонів доларів має піти на погашення частини заборгованості компанії «Нафтогаз України» перед посередником «Укргаз-Енерго», який у свою чергу має борги перед дальшим посередником «РосУкрЕнерго», а той – перед «Ґазпромом». Решту 200 мільйонів доларів із загальної суми заборгованості в 700 мільйонів «Нафтогаз» вирішив погасити за рахунок залучення кредитних коштів.

Як повідомив міністр палива та енергетики України, цього дня російський «Ґазпром» має здійснити авансовий платіж за транзит російського газу територією України.

Цей платіж за четвертий квартал 2007 року в сумі 500 мільйонів доларів має піти на погашення частини заборгованості компанії «Нафтогаз України» перед посередником «Укргаз-Енерго», який у свою чергу має борги перед дальшим посередником «РосУкрЕнерго», а той – перед «Ґазпромом».

Решту 200 мільйонів доларів із загальної суми заборгованості в 700 мільйонів «Нафтогаз» вирішив погасити за рахунок залучення кредитних коштів.

На початку жовтня «Ґазпром» заявив про існування заборгованості України за газ і попередив про скорочення постачань газу для України в разі непогашення боргу. Частиною цієї заборгованості були борги «Нафтогазу України».
XS
SM
MD
LG