Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: хто на українському телебаченні шанує права композиторів? Яке питання найскладніше в українському судочинстві? Яких жінок неохоче беруть на роботу?


Ірина Біла Київ, 31 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Хто на українському телебаченні шанує права композиторів? Яке питання найскладніше в українському судочинстві? Яких жінок неохоче беруть на роботу?


Лише 7% українських компаній нараховують гонорари авторам за використання їхніх музичних творів у комерційних цілях. Як інформує газета «Діло», незабаром один із вітчизняних телеканалів укладе угоду з «Українським агентством авторських і суміжних прав» щодо оплати авторських прав на музичні твори. В Україні подібна угода укладатиметься вперше. Про те, хто саме вирішив шанувати авторські права, йдеться в статті «Інтер» оплатить музику по повній».

Питання захисту житлових прав дитини є найскладнішим у системі сучасного законодавства України, стверджує газета «День». Лише упродовж першого півріччя 2007-го року у притулках опинилося понад 100 дітей саме через порушення їхніх прав на житло. Як переконані правозахисники, ця цифра може зрости. Причиною є нова постанова Кабміну, яка розширює категорію батьків, які можуть втратити право опіки над дитиною. Подробиці – в статті «Закон порушує права дітей?»

Правами жінок, яким уже далеко за 30, опікується газета «Вечірні вісті». Газетярі зауважують, що у країні зростає безробіття серед жінок бальзаківського віку. Бо роботодавці не вельми охоче беруть їх на роботу. Що робити, коли жінці 50 з хвостиком, яка пропрацювала все життя в одному колективі, а підприємство раптом закрилося чи перепрофілювалося? Про це йдеться в матеріалі «Хто захоче жінку бальзаківського віку?».

Туристичні маршрути замками із привидами дуже популярні на Заході, особливо на Хеловін, і приносять непоганий прибуток. В Україні місць, з якими пов’язані якісь криваві легенди, десятки, якщо не сотні. Куди варто поїхати на свято, яке стає дедалі популярнішим, розповідає газета «Україна молода» в матеріалі «Хеловін по-українськи».

Від проблем, пов’язаних із захворюваннями хребта, страждає понад 2/3 населення планети, пише газета «24». Остеохондроз отримав звання «хвороби XXI століття». Однією з основних причин спалаху захворювання лікарі вважають малорухливий спосіб життя. Але щоб уникнути болю в спині, необов’язково кидати роботу. Профілактикою остеохондрозу можна займатися, не відриваючись від комп’ютера. Як саме, оповідається в матеріалі «Зарядка для спини».
XS
SM
MD
LG