Доступність посилання

ТОП новини

На місці вибуху газу в Дніпропетровську збудують православний храм


Таке зобов’язання взяла на себе компанія «Газекс», головний акціонер «Дніпрогазу», який прокуратура області називає винним у трагедії.

Таке зобов’язання взяла на себе компанія «Газекс», головний акціонер «Дніпрогазу», який прокуратура області називає винним у трагедії.

Сьогодні «Газекс» підписав чотири угоди про відшкодування збитків, спричинених унаслідок вибуху.

Керівник облдержадміністрації Віктор Бондар і виконавчий директор компанії «Газекс-Україна» Віталій Дем’янюк домовились про фінансування низки проектів.

За першою підписаною угодою, потерпілі від вибуху газу родини отримають від компанії 10 мільйонів гривень допомоги. Реєстр потерпілих має скласти обласна влада.

Друга угода передбачає придбання за рахунок «Газекс-Україна» сучасного медичного обладнання для лікарні імені Мечникова, де лікували потерпілих. На це газовики мають надати 5 мільйонів гривень.

Іще 1 мільйон гривень керівництво компанії обіцяє дати школі №76, яка з моменту вибуху стала місцем роботи оперативного штабу з ліквідації аварії. Там замінять меблі, облаштують комп’ютерний клас, відремонтують їдальню та кухню.

Четверта угода – це власне будівництво храму на місці зруйнованих вибухом третього та четвертого під’їздів. Його присвятять пам’яті жертв трагедії.

Вибух побутового газу у будинку в мікрорайоні «Перемога» в Дніпропетровську стався 13 жовтня. Загинуло 23 людей, ще 15 досі перебувають у лікарнях.
XS
SM
MD
LG