Доступність посилання

ТОП новини

Румунська преса про візит Віктора Ющенка до Бухареста: до результатів далеко


Василь Зілгалов Прага, 31 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Румунська преса друкує публікації про візит українського Президента до Бухареста під великими заголовками, але відзначає, що «зустріч була далекою від результатів щодо вирішення наявних проблем» між Україною та Румунією.

Румунське видання «Ґиндул» відзначає, що в українського Президента не завжди проявлялося повне розуміння до результатів екологічних досліджень у зоні дельти Дунаю, де Україна створила свій власний канал у гирлі Бистре, а більше було байдужості.

Це ж видання інформує, що Віктор Ющенко наполіг у розмові з Президентом Румунії на продовжені українських робіт у зоні каналу. Це, на думку видання, може негативно вплинути на біологічну рівновагу в регіоні дельти Дунаю.

Бухарестський часопис «Ґиндул» також повідомляє, що Румунія відмовляється від подальшої співпраці у будівництві Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, де Бухарест свого часу вклав понад 1 мільярд доларів США і тепер бажає повернути ці гроші.

Суперечки лишаються, результат нульовий?

Інше румунське видання «Журналул Націонал» називає перебування Віктора Ющенка в Бухаресті зустріччю «тривалою, але з нульовим результатом».

Румунська преса також пише, що «два Президенти встановили діагноз проблем і знайшли механізми їхнього вирішення». Хоча разом із тим румунські оглядачі наголошують, що «відвідини Ющенка в Румунії відбуваються у той час, коли острів Зміїний, візи для румунів в Україну та канал у гирлі Бистре викликають інтенсивні суперечки».

Газети в Бухаресті також інформують, що Віктор Ющенко та Траян Бесеску обговорили проблеми національних меншин та ситуацію довкола Придністров’я.

Матеріали до теми:

• Україна – Румунія: Зустрілися. Проблеми не розв’язали, але механізм придумали
XS
SM
MD
LG