Доступність посилання

ТОП новини

Нова коаліція припинить практику механічного стримування цін


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила представниця блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Ксенія Ляпіна. Представник Партії регіонів Валентин Ландик в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що також вважає неефективним і зайвим штучне стримування цін з боку держави. Держава була, є і буде активним економічним гравцем, тож уряд ні в якому разі не стоятиме осторонь нинішньої ситуації із підвищенням цін – так напередодні Прем’єр-міністр Віктор Янукович зреагував на звинувачення у неринковості методів економічної політики його уряду.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила представниця блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Ксенія Ляпіна.

За словами Ляпіної, уряд ніяк не реагував на передумови зростання цін та інфляції, які було видно ще на початку року.

«Коли вже почалося підвищення цін, він зреагував бажанням механічно заборонити піднімати ціни. Стримуючи ціни на певний політичний період, – а уряд це робив на період передвиборчий, – створюють умови для їхнього стрибка, що ми зараз і спостерігаємо. Ми категорично не дозволимо й далі використовувати засоби для механічного стримування цін. Це уряд минулого, і досить йому вже руйнувати економіку. Треба діяти комплексно, зокрема й новий бюджет має відповідати на цей виклик», – наголосила представниця блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Ксенія Ляпіна .

Представник Партії регіонів Валентин Ландик також вважає неефективним і зайвим штучне стримування цін з боку держави.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Сьогодні просто, якщо десь ціни завищені, повинен працювати Антимонопольний комітет. А просто казати: оцю ціну поставте таку, оцю таку, а оцю таку – це „тупиковий“ шлях. Держава повинна працювати за трьома основними напрямками: збільшення національного виробництва, вільна конкуренція і постійне зменшення бюрократичного апарату», – каже представник Партії регіонів Валентин Ландик .

Держава була, є і буде активним економічним гравцем, тож уряд ні в якому разі не стоятиме осторонь нинішньої ситуації із підвищенням цін – так напередодні Прем’єр-міністр Віктор Янукович зреагував на звинувачення у неринковості методів економічної політики його уряду.

На думку ж представника Блоку Юлії Тимошенко, екс-міністра економіки Сергія Терьохіна, уряд не має втручатися у ринкові відносини.

Сьогодні відбувається нарада за участі Президента, присвячена зростанню цін на споживчі товари.

Тільки з початку осені вони збільшилися на 15–30 відсотків.

Влітку уряд запровадив обмеження на експорт зернових.

Минулого тижня, коментуючи зростання вартості олії, Прем’єр-міністр Віктор Янукович закликав заборонити її продаж за межі України.

Матеріал до теми:

• Цінові консультації на вищому рівні
XS
SM
MD
LG