Доступність посилання

ТОП новини

Демонстранти в столиці Грузії висунули ультиматум Президентові


Учасники протесту опозиції вимагають, щоб до 18-ї години за київським часом Михеїл Саакашвілі дав відповідь на їхню вимогу – провести парламентські вибори навесні, а не наприкінці наступного року. Наразі голова держави перебуває поза межами Тбілісі. Наразі демонстрація триває мирно.

Учасники протесту опозиції вимагають, щоб до 18-ї години за київським часом Михеїл Саакашвілі дав відповідь на їхню вимогу – провести парламентські вибори навесні, а не наприкінці наступного року.

Наразі голова держави перебуває поза межами Тбілісі.

Десятки тисяч демонстрантів у центрі міста звинувачують Михеїла Саакашвілі в авторитаризмі, переслідуванні опонентів і зраді цінностей «революції троянд», яка допомогла йому прийти до влади у 2003 році.

Як заявив один із лідерів опозиції, колишній міністр із урегулювання конфліктів Ґіорґі Хаїндрава, учасники протесту не вимагають відставки Президента, лише хочуть, щоб він «повернувся у рамки Конституції».

Опозиція також вимагає зменшити повноваження Президента і звільнити політичних в’язнів.

Наразі демонстрація триває мирно.

Напередодні мітингу з країни несподівано виїхав інший провідний опозиціонер, колишній міністр оборони Іраклі Окруашвілі.

Опозиція стверджує, що влада вислала його примусово. Влада заявляє, що той сам відпросився на лікування.

Наприкінці вересня Окруашвілі звинуватив Президент у спробі фізичного усунення політичних опонентів, але після арешту і допитів заперечив власну заяву і визнав себе винним у низці злочинних дій.
XS
SM
MD
LG