Доступність посилання

ТОП новини

Данці сплачують за побутовий газ найбільше серед європейців, естонці – найменше


Пересічний данець платить за тисячу кубометрів газу понад тисячу євро – це більш як удвічі перевищує середньоєвропейський показник. Естонцям, за даними «Євростату», минулого року приходили рахунки з найнижчими тарифами на газ. Їхні витрати на тисячу кубометрів палива становили трохи більше за 200 євро.

За опублікованим у Брюсселі звіті «Євростату» за 2006 рік, пересічний данець платить за тисячу кубометрів газу понад тисячу євро – це більш як удвічі перевищує середньоєвропейський показник.

Вищу, ніж пересічно в Європі, ціну за газ сплачують також у Швеції, Ірландії, Німеччині і Нідерландах.

Нижчі, ніж загалом у Європі, ціни на побутовий газ мають можливість сплачувати мешканці країн колишнього соціалістичного табору, де держави проводять політику стримування соціально чутливих цін.

Вартість тисячі кубометрів наразі не перевищила 300 євро для болгар, угорців, литовців, латвійців, румунів, хорватів та естонців.

Саме естонцям, за даними «Євростату», минулого року приходили рахунки з найнижчими тарифами на газ. Їхні витрати на тисячу кубометрів палива становили трохи більше за 200 євро.

Дослідження «Євростату» наводить середні дані про ціни на газ у 25 європейських країнах.

У звіті немає найближчих сусідів України – Росії, Білорусі та Молдові, оскільки ці країни не належать до ЄС.

Вартість природного газу для українців цього року становить 339 гривень (близько 45 євро) за тисячу кубометрів. Ця цифра в 11 разів нижча за середньоєвропейський показник, розрахований «Євростатом».
XS
SM
MD
LG